KW cup 2018

TEST.

Stijn
14/12/2018

 

Jeugdtoernooi 2017

Op zondag 26 maart stond er ons jaarlijkse jeugdtoernooi op het programma. Een week voor de paasvakantie kwamen de jongste af samen met hun supporterende ouders en familie.
Bij de jongste (-9) was het een spannend toernooi uiteindelijk gewonnen door Daan Vermeiren.
De -11 speelden al mooie matchen met gelijke kansen maar Warre Baert bleek toch sterker dan zijn leeftijdsgenoten.
Bij de -13 moest de laatste match beslissing brengen in de spanning voor winst: Stef Dewulf won na verlengingen van Lukas en mocht fier pronken met zijn beker.
Ook de meisjes waren van partij bij de -13: Marthe Van Wijnsberghe won al haar matchen en bleek de terechte winnares.
Na een natje en een cakeje konden de spelers en ouders genieten van de mooie lentedag.

Stijn
26/03/2017

 

Topresultaten van BCO op het Provinciaal Kampioenschap!

Maar liefst 9 GOUDEN, 10 ZILVEREN & 3 halve finaleplaatsen.
Dit is het absoluut SCHITTERENDE resultaat van onze BCO-spelers op het Provinciaal Kampioenschip van dit weekend.
Absolute slokkop was Thomas Debaere die de triple in de wacht sleept: provinciaal kampioen enkel (gewonnen van BCO'er Jeroen Cocquyt), dubbel & gemengd! Proficiat!
Onderstaand een volledig overzicht van alle kampioenen:
GOUD
1. Lander Van Coillie (JEU13 & JD U13)
2. Martijn Ombecq (GDU15, JDU15)
3. Yara Kint (GDU17)
4. Britt Van Coillie (MDU17)
5. Thomas Debaere (JEU19, JDU19, GDU19)

ZILVER
1. Lander Van Coillie (GDU13)
2. Martijn Ombecq (JEU15)
3. Gust Vandecandelaere (JEU17)
4. Karsten Maselis & Maren Vangampelaere (GDU17)
5. Karsten Maselis (JDU17)
6. Britt Van Coillie (MEU17)
7. Jeroen Cocquyt & Britt Van Coillie (GDU19)
8. Jeroen Cocquyt (JEU19)

HALVE FINALE
1. Karsten Maselis (JEU17)
2. Lowie Dewulf (GDU15)
3. Yara Kint (MDU17)

Saar
12/02/2017

 

Badmintonkampen georganiseerd door BadmintonVlaanderen

Het nieuwe jaar begint op kruissnelheid te komen net als de inschrijvingen voor onze badmintonkampen 2017. Het leek mij dan ook de uitgelezen moment om onze sportkampen nogmaals onder de aandacht te brengen. Hierbij lijst ik alle belangrijke informatie nog even op.
Data en locaties:
- 3/4 tot en met 7/4 Sport Vlaanderen-centrum Kattevenia Genk
- 10/4 tot en met 14/4 Sport Vlaanderen-centrum Netepark Herentals

- 3/7 tot en met 7/7 Sportcentrum Puyenbroeck Wachtebeke
- 17/7 tot en met 21/7 Sport Vlaanderen-centrum Hofstade
- 24/7 tot en met 28/7 Sport Vlaanderen- centrum Blankenberge

- 30/10 tot en met 3/11 Sport Vlaanderen-centrum Netepark Herentals

Doelgroep:
Iedereen tussen 8 en 18 jaar is welkom op onze kampen!
Spelertjes die net begonnen zijn, kinderen die eens van de badmintonsport willen proeven, competitiespelers, spelers met een klassement,…
De deelnemers worden ingedeeld in groepen op basis van niveau, iedere speler krijgt training aangepast aan zijn mogelijkheden.

Ook dit jaar kan je genieten van een gezinskorting! Het eerst ingeschreven kind betaalt 240 euro, de volgende ingeschreven broers/zussen betalen slechts 220 euro. Voorwaarde is dat de officiële woonplaats dezelfde is.
Weekplanning:
Dagelijks wordt er minimum 4 uur badmintontraining aangeboden met op vrijdag een teamtornooi. Daarnaast zorgen tal van sportieve nevenactiviteiten voor een leuke afwisseling. (vb. schaatsen, zwemmen, kajakken, touwenparcours, oriëntatieloop, mountainboarden, Kubb,…) Donderdagavond wordt een klein feestje gehouden om de week in stijl af te sluiten.
Alle deelnemers ontvangen een supercool T-shirt als aandenken aan het kamp.

De hele week wordt begeleid door enthousiaste monitoren.
Kostprijs:
De kostprijs van een kamp bedraagt 240,00 euro. Prijs 2e kind is 220,00 euro (20€ gezinskorting)


Meer info:
Op onderstaande pagina kan u alle informatie omtrent de badmintonkampen 2017 raadplegen.
http://www.badmintonvlaanderen.be/page/27391/Badmintonkampen
Inschrijven:
Inschrijven voor één van onze kampen kan online via volgende link.
www.badmintoninschrijvingen.be

Stijn
10/02/2017

 

Toernooi Gullegem en competitie

Op het toernooi van Gullegem winnen Nele Van Wetter en Ruben Gevaert GDC2 en schrijven Stijn Vandeplassche en Bjorn Viane HDC1 op hun naam.
Verder nog knappe prestaties van:
- Wout Naessens: finalist HEB1 en halve finale HDB1
- Mathieu Ombecq: halve finale HEC1 en halve finale HDC1
- Yara Kint: finalist GDC1
Minder nieuws mbt de eerste competitiematch van H1 in 3de liga A: ze verloren met 0-8 cijfers van IZBA. Maar dit kan dus enkel en alleen maar in stijgende lijn gaan!

Saar
08/01/2017

 

BCO het nieuwe jaar in

Beste leden,
Beste badmintonliefhebbers,
Bij het begin van het nieuwe jaar nodigt het bestuur van Badmintonclub Oostrozebeke jullie graag van harte uit op haar nieuwjaarsreceptie op vrijdagavond 20 januari 2017. In bijlage vinden jullie alvast de uitnodiging! Belangrijk om te weten:
- Het thema is dit jaar Black & Gold. Suit up!
- De receptie is volledig gratis. Wij voorzien drank en snacks voor de kleine honger!
- Inschrijven doe je door een mailtje te sturen voor 13 januari 2017 naar saar.bentein@gmail.com (vermelding aantal volwassenen en aantal kinderen).
Wij wensen jullie alvast fijne feestdagen en het allerbeste voor 2017. We hopen samen met jullie op ons elan van fun & goede teamspirit te kunnen doorgaan.
Vriendelijke groeten,
Saar
Namens het bestuur van BCO

Saar
06/01/2017

 

BCO op toernooi in Torhout

BCO kwam, zag & overwon. Wout Naessens wint HEB1 en staat hiermee op een zucht van het A-statuut. Nathan Sagaert wint HEC2 en Joke Delfosse en Britt Van Coillie schrijven DDB2 op hun naam. In mix winnen Elke Vanparys en BCO-trainer Devriendt Kristof GDB2 en Gertjan Devaere doet hetzelfde in een categorie hoger.
Daarnaast noteren we nog onderstaande knappe prestaties:
- Finaleplaatsen voor Nele Van Wetter in DDC2 en Arne Devaere in HEB2.
- Halve finaleplaatsen voor Wout Naessens en Devriendt Kristof in HDB1, Ruben Gevaert in HEC2 en Jeroen Cocquyt in GDB2!

Saar
28/12/2016

 

BCO KW cup 26/11/2016

Zaterdag 26/11 was er jaarlijkse KW cup. En we stonden in de krant!
Artikel 1 :
Artikel 2 :

Jeugd
01/12/2016

 

Update van competitie

De interclubploegen van Badmintonclub Oostrozebeke zijn van start gegaan eind augustus. Ondertussen zijn we 2 maanden verder en werden er reeds heel wat ontmoetingen gespeeld. Onderstaand een stand van zaken bij het aanbreken van de terugronde.

BCO 1G
Hoewel de 1ste gemengde ploeg niet meer kan rekenen op enkele sterkhouders, houdt de ploeg toch knap stand in 3de liga A. Bij het aanbreken van de terugronde staat het op een 4de plaats. Nu is het vooral belangrijk om de focus te behouden om zo het behoud in 3de liga A veilig te stellen. De laatste ontmoeting werd met 2-6 verloren van Latem-De Pinte (sterke ploeg en 1ste in de stand). Zowel de heren- (Wout Naessens/Bjorn Van Belleghem) als de damesdubbel (Elke Vanparys/Joke Delfosse) werd verloren in 3 spannende sets. Wout en Joke konden vervolgens hun enkel winnen. Jeugdige talenten Maren Vangampelaere en Jeroen Cocquyt streden voor wat ze waard waren, maar moesten helaas hun meerdere erkennen in de sterke tegenstander. De mixpartijen brachten helaas ook geen soelaas: Elke Vanparys/Jeroen Cocquyt en Bjorn Vanbelleghem/Maren Vangampelaere verloren in 2 sets.

BCO 2G
Hoewel de ploeg af te rekenen heeft met blessures (Louise Tack), draait het toch aardig mee in 2de provinciale A. Momenteel staat de ploeg op een vrij comfortabele 4de plaats (op 7 ploegen) met 6 punten. Niet dat de 2de gemengde ploeg op zijn lauweren moet gaan rusten, want de verschillen in deze reeks zijn klein: Gullegem (4 punten), Westhoek (2 punten) en Lebad (0 punten) volgen op de voet. De laatste ontmoeting tegen OBTC (ploeg uit Oostende) werd helaas met vrij zware 0-8 cijfers verloren. Spelers van dienst waren Stacey Van Colen, Karsten Maselis, Nele Van Wetter, Evy Vervelghe en Mathieu Ombecq.

BCO 3G
Net zoals BCO 2G, komt de 3de gemende ploeg – na winst vorig jaar – uit in 2de provinciale, maar in de B-reeks. Dat het niveauverschil tussen 3de en 2de provinciale vrij hoog is, is ook te merken aan de resultaten: vorig jaar won deze ploeg nog de ontmoetingen op een vrij overtuigende manier, dit jaar staat het op een voorlaatste plaats in de stand en zullen de spelers alle registers open moeten trekken om het behoud in deze reeks te verzekeren. Gelukkig primeert teamspirit en sfeer in de ploeg van kapitein Bjorn Viaene. Door last minute wijzigingen in de ploegopstellingen vorig jaar na de transferperiodes draaien sommige dames dan ook dubbele shiften: alvast een dikke merci aan Nele Van Wetter en Lindsey Baert die zich niet enkel voor de 3de maar ook voor de 2de ploeg continu inzetten.

Saar
10/11/2016

 

1/8ste triotriatlon Oostrozebeke, vrijdag 1 juli 2016

Op vrijdagavond 1 juli ging opnieuw de 1/8 triatlon in Oostrozebeke door.
Marthe Tack, Gertjan Devaere en Lotte Derudder, allen BCO-leden, waren er op gebrand er opnieuw een leuke sportieve avond van te maken.
De weergoden waren de atleten en hun supporters alvast niet welgezind. Het regende pijpenstelen en de temperatuur haalde herfstniveau.
Marthe trotseerde opnieuw het koude water in de vaart, 750 m vrije slag aan een gezwind tempo in de plensregen, een puike prestatie en mooie plaats voor de start van Gertjan. Hij slaagde er in de getrainde fietsers bij te blijven, 20 km voluit fietsen, ’t ging echt razendsnel, doch een andere fietser kwam in botsing met Gertjan. In volle snelheid, glad wegdek, de schaafwonden spraken boekdelen … Maar van opgave was geen sprake, verder nog een heel mooie slotrit van Gertjan tot aan de volgende disciplinewissel bij Lotte Derudder. Lotte had veel zin in de afsluitende loopsessie. Vlug de elektronische tijdsband rond de enkel van Gertjan losbinden en vertrekken voor een afstand van 5 km. Van start tot aankomst een gelijkmatig tempo kunnen aanhouden en geen plaatsje prijs gegeven. Iedereen weer content.
Uitkijken naar volgend jaar!

Ann
01/07/2016

 

KW-cup masters

Voor de 2de maal organiseerde WVBF de KW-cup masters. Op deze masters mogen de sterkste spelers tijdens het jaar het onderling uitmaken wie zich tot kampioen mag kronen.
Voor onze club mochten Lowie Dewulf en Warre Baert meedingen naar de hoogste eer.
Lowie behaalde zilver, zowel de dag zelf als over het jaar gezien. Het was bijzonder nipt: hij haalde 150 punten, de winnaar (zijn dubbelpartner) 151.
Warre heeft 1 van zijn 2 wedstrijden gewonnen in zijn poule.

2016KWCupMasters

Jeugd
16/05/2016

 

BCO zomerstage

Voor het eerst organiseren we een heus badminton-zomerstage.
Alle info kan je vinden in volgend bestand:

Jeugd
08/05/2016

 

BCO Dames 2 Kampioen !

Voor het eerst in haar geschiedenis, trad Badmintonclub Oostrozebeke aan met twee damesploegen. BCO 1D speelt in 2de liga en wist zich in deze hoge reeks te handhaven. BCO 2D trad voor het eerst aan in 2de provinciale en speelde meteen kampioen.
Meer zelfs, de combinatie van talentvolle jeugdspelers en iets meer geroutineerde oudere spelers bleek een schot in de roos: BCO 2D won al haar matchen en speelde zelfs geen enkele keer gelijkspel. Er staat nog 1 match op het programma op 12 mei tegen De Valkaart, maar door het grote aantal gewonnen wedstrijden is de titel nu al binnen. Ploegkapitein Jurgen Vervelghe leidde alles in goede banen.
De teamspirit zat er alvast goed in, getuige de trouwe schare supporters die week na week de dames naar de overwinning hielpen.
Spelers van dienst waren Maren Vangampelaere, Louise Tack, Evy Vervelghe, Saar Bentein, Lindsey Baert en Ann-Sophie Priem. Als bijlage een foto!

BCO2D
Vlnr: Louise Tack, Maren Vangampelaere, Lindsey Baert, Saar Bentein, Jurgen Vervelghe, Evy Vervelghe

Saar
01/05/2016

 

KW cup Brugge

Zaterdag 23 april stond voorlaatste KW cup van het seizoen op het programma. Place to be is Brugge.
Bij de -9 streed Warre voor een moeilijke opdracht: als 1 van de allerjongste opboksen tegen oudere spelers. Ondanks alle grotere tegenstanders kon Warre toch maar mooi 1 match winnen.
Arne trad aan in de -11. Arne is heel beweeglijk en loopt veel op het veld. Hierdoor kon ook hij 1 match winnen.
Bij de -13 waren er meerder vertegenwoordigers: Lukas, Lowie, Maud, Marhte en Lore.
Maud speelt met een hele goed opzet en laat de tegenstanders van links naar rechts lopen en kon 1 partij winnend afsluiten. Haar vriendin Marthe is heel beweeglijk op het veld en kon net als haar vriendin 1 match winnen. Lore trad als laatste aan en ze deed nog beter: 2 matchen gewonnen.
Lukas was nog niet goed wakker in het begin en nog het beste gehouden voor zijn laatste match. Ook Lukas kon 1 match winnen.
De beste prestatie kwam van Lowie: heel vlot alle matchen gewonnen in de poule. In de finale was er meer tegenstand maar ook deze match werd gewonnen. Blij met de beker kon Lowie naar huis gaan. Hierdoor staat Lowie nu op de 1ste plaats in de tussenstand van alle KW cups opgeteld.
Op naar de laatste KW cup in Torhout!

2016KWCupBrugge
Vlnr: Warre Baert, Lowie Dewulf, Lukas Vandenberghe, Arne Vandenberghe, Marthe Vanwijnsberghe, Maud Bruyneel
Ontbreekt op de foto: Lore Dewulf

Stijn
20/04/2016

 

BCO Jeugdtoernooi

Sinds jaar en dag organiseert Badmintonclub Oostrozebeke een tornooi voor eigen jeugdspelers. Dit jaar namen 24 jongens en meisjes deel in diverse leeftijdscategorieën. Het werd een succesvolle zondagnamiddag met veel spannende wedstrijden onder het toeziende oog van veel opgekomen ouders.
Het jeugdteam van BCO is dan ook opgetogen over de kwaliteit van de wedstrijden en de inzet van de spelertjes.
In de categorie - 9 jongens won Warre Baert van Joren Farrazijn.
Bij de meisjes -11 haalde Lore Dewulf de trofee binnen. Zij won de finalepoule voor Eva Beth Claeys en Kirsten Farazijn.
Stef Dewulf won bij de -11 jongens de finalepoule. Arne Vandenberghe werd tweede, Joppe Derock derde in de finalepoule.
Lukas Vandenberghe was de laureaat bij de -13 jongens. Tweede werd Robbe Vandekerckhove gevolgd door Ivar Vandewalle.
Bij de meisjes -13 was het een strijd tussen vriendinnen en uiteindelijk kon Marthe Vanwijnsberghe fier de beker in de lucht steken. Manon Vanlerberghe werd tweede en Noor Derock derde in de poule meisjes.
Tenslotte haalde Thomas Debaere het in een spannend duel van Jeroen Cocquyt bij de -17/-19 jongens. Beide spelers en jeugdtrainers gingen tot het uiterste wat tot een mooi spektakel resulteerde.

JeugdToernooi2016
Bovenaan: Maxim Delaere, Lowie Dewulf, Ivar Vandewalle, Stijn Vandeplassche, Robbe Vandekerckhove, Lukas Vandenberghe, Marthe Vanwijnsberghe, Manon Vanlerberghe en Noor Derock
Onderaan: Warre Baert, Lore Dewulf, Stef Dewulf, Joren Farrazijn, Kirsten Farrazijn, Sarah Goesaert, Eva Beth Claeys, Martijn Ombecq, Arne Vandenberghe, Joppe Derock, Celeste Vanwijnsberghe en Fabrizio Baert.

Stijn
20/04/2016

 

BCO weetjes

Vorige week vrijdag werd Marthe Tack verkozen tot "Beloftevolle Jongere" van Oostrozebeke. Met haar topprestaties op nationale & internationale toernooien en in de nationale competitie, is dit meer dan verdiend. Een pluim voor de grote inzet en de vele trainingsuurtjes.
Een week eerder slaagde een ander toptalent van ons, Gertjan Devaere, erin om de Belgische titel te behalen in het dubbelspel.
Ondertussen draaien onze competitieploegen op volle toeren. Wist u dat er maar liefst 3 ploegen in de running zijn om kampioen te spelen? 1H in 3de liga, 3H in 3de provinciale & 2D in 2de provinciale. Als jullie hen eens aan het werk willen zien, schrijf dan zeker 17 april en 24 april in de agenda. Op deze twee data is het telkens super sunday, want dan spelen er telkens 4 ploegen van ons samen thuis, om 17u in de sporthal!

Marthe

Saar
14/03/2016

 

Opnieuw goud op BK jeugd

We hebben er een Belgisch Kampioen bij. Gertjan Devaere werd gisteren Belgisch Kampioen dubbel bij de jeugd, samen met Quentin Bouchez. Daarnaast behaalde hij ook nog een halve finaleplaats in het enkel.
Schitterende prestatie kwam er ook van Lotte Derudder, die samen met Marie Demeyere de zilveren plak in het dubbel veroverde na een titanenstrijd.
Volgende spelers behaalden een halve finaleplaats:
- Lander Van Coillie: U11 JD
- Britt Van Coillie: U15 MD
- Maren Vangampelaere: U15 MD
- Mathieu Ombecq & Britt Van Coillie: U15 GD
- Gust Vandecandelaere: U15 JD

BKJeugd

Saar
02/03/2016

 

Knalprestatie van onze jeugd op het Provinciaal Kampioenschap voor jeugd

BCO behaalt 7 gouden, 7 zilveren en 7 bronzen medailles op het Provinciaal Kampioenschap voor jeugd. Opnieuw een absolute topprestatie van onze jeugd die jaar na jaar bewijzen dat ze tot de top van West-Vlaanderen en zelfs daarbuiten behoren.
GOUD
- Strafste prestatie komt er van Martijn Ombecq die 3x goud behaalt in U13 JE, U13 JD & U13 GD.
- U11 JE & U11JD: Lander Vancoillie
- U17 MD: Evy Vervelghe
- U17 JD: Thomas Debaere

ZILVER
- U11GD: Lander Vancoillie
- U13 JD: Lowie Dewulf
- U15 ME: Maren Vangampelaere
- U17 ME: Britt Vancoillie
- U17 JD: Jeroen Cocquyt
- U17 GD: Thomas Debaere & Evy Vervelghe

BRONS
- U13 GD: Lowie Dewulf
- U13 JE: Lowie Dewulf
- U17 ME: Evy Vervelghe
- U17 MD: Britt Vancoillie & Maren Vangampelaere
- U17 JE: Thomas Debaere & Jeroen Cocquyt

PKJeugd

Saar
15/02/2016

 

KW Cup, Ieper

Voor Oostrozebeke kwamen 3 jonge telgen in actie, 3 meisjes, allemaal in de -13-reeks: Manon, Marthe en Maud.
In de voormiddag werd er enkel gespeeld en allen deden ze het aardig. Elk wonnen ze 1 à 2 matchen in hun poule, wat niet voldoende was om hun poule te winnen.
In de namiddags werd er gedubbeld. Marthe en Manon speelden samen en slaagden er net niet in de titel binnen te halen. Ze wonnen 1 wedstrijd en verloren er ook 1, weliswaar na een heel spannende wedstrijd.
Maud speelde met een gelegenheidspartner waarmee ze nog nooit eerder samengespeeld had. Ze verloren hun 2 partijen, maar ook hier zat er meer in. De 2de set tegen de latere winnaressen werd met 21-19 verloren.
Wetende dat deze meisjes nog maar net 11 jaar zijn en dit pas hun eerste jaar badminton is, deden ze het heel goed. En ze hebben zich goed geamuseerd, wat toch nog altijd het belangrijkste is.

KWCupIeper

Nico
31/01/2016

 

KW Cup, Izegem

6 spelertjes van BCO kwamen zondag in actie op de KW-cup van Izegem. De beste prestatie kwam er van Lowie Dewulf die het 13AJE won! Na vlotte poulewinst, speelde hij in de finalepoule 2 ijzersterke matchen. Daarnaast werd Lowie nog 2de in het dubbel 13A. De 1ste plaats in het dubbel ging naar BCO'er Lander Van Coillie.
Bij de -13BME kon Maud Bruyneel 1 match winnen in haar poule. In het dubbel moest ze in de A-reeks spelen: geen matchwinst, maar wel heel veel bijgeleerd.
Bij de -11 kwamen Lore & Stef Dewulf in actie. Beide speelden sterk en worden 2de in hun poule in het enkel. Ook bij de -15BJE werd Jens Lievrouw 2de. Enkel tegen een sterke tegenstander moest hij nipt de duimen leggen.
Hieronder nog een foto van Lowie Dewulf.

KWCupIzegem

Saar
26/01/2016

 

Recreantentoernooi, Kuurne

BCO trekt met 8 spelers naar de recreantenontmoeting in Kuurne.
Andy en Wim winnen eerst een wedstrijd in 3+, en moeten dan overgaan naar 4. Daar winnen ze één wedstrijd en verliezen ze er twee, maar het waren spannende rally’s, het zweet liep van hun lijf!
Vicky en Kathy winnen in de dames dubbel 3+ 2 van hun 4 wedstrijden. Maar wat een wedstrijden! Eentje ervan eindigt zelfs op 28-26! Lastig, maar erg van genoten!
In de mix spelen alle BCO koppels in 3+ : Miranda en Jonas winnen daar 1 van de 4 wedstrijden in hun poule, zeker niet slecht met zo weinig ervaring. Inge en Kris winnen 3 van de 4 wedstrijden en hebben vooral veel leute! Daarvoor doen we het uiteindelijk! Wim en Kathy zitten in dezelfde poule als Vicky (die met Daniel Ducat mixt), en starten meteen met die wedstrijd. Voor alle vier ongetwijfeld de wedstrijd met meest inzet (letterlijk en figuurlijk). Wim en Kathy moeten het onderspit delven tegen de eeuwenlange ervaring van Daniel. Kathy en Wim kunnen er daarna nog wel 2 van de vier winnen. Daniel en Vicky winner er dankzij de winst tegen Kathy en Wim uiteindelijk drie.

Moe en tevreden na een lange dag trokken we huiswaarts met in het achterhoofd het gedacht : morgen overal stijf?! ;)

Kathy
26/01/2016

 

KW Cup, Deerlijk

Met 13 spelers stuurt BCO een grote delegatie naar de KW-cup in Deerlijk. Enkele onder hen spelen hun eerste toernooi, maar tonen zich goed gewapend.
Bij de -19BJE spelen Iben Lievrouw, Niels Vanhove en Niels Vanhauwaert. Iben en Niels (Vanhauwaert) worden 2de in hun respectievelijke poules.
Bij -15BJE speelt Jens Lievrouw, die net niet door zijn poule geraakt en daar enkel de duimen moet leggen tegen een reekshoofd.
Bij -13 is er een sterke delegatie van BCO: Lukas Vanden Berghe eindigt 2e in zijn poule. Marthe Vanwynsberghe wint bij de meisjes haar poule, maar moet in de finalepoule het onderspit delven. Maud Bruyneel, Manon Vanlerberghe en Noor Derock worden telkens derde in hun poule in het enkelspel. Marthe en Manon komen in de meisjes dubbel uit tegen Noor en Maud en winnen de spannende, onderlinge confrontatie, waardoor ze derde worden.
Bij de -11 treden Stef Dewulf (BJE),Arne Vanden Berghe (BJE) en Lore Dewulf (BME) aan. Ze laten allen bij momenten sterke dingen zien en tonen veel motiivatie en enthousiasme! Lore Dewulf redt de eer van BCO door in het dubbelspel bij de -11BMD te winnen in een felbevochten finale. Ook Stef toont sterk badminton in het dubbelspel. De toekomst ziet er veelbelovend uit!
Bij de -9 tenslotte speelt eerstejaars Warre Baert zéér verdienstelijke wedstrijden tegen telkens oudere spelers en wint uiteindelijk het duel voor de derde plaats!
Knappe prestaties van alle BCO-spelers onder begeleiding van coaches Jeroen Cocquyt en Thomas Debaere.
Hieronder nog een foto van de -13 meisjes enkel: ​Noor, Maud, Manon & Marthe.

KWCupDeerlijk

Saar
10/01/2016

 

REMINDER: Documenten Ziekenfonds

De documenten bestemd om de sportbijdrage bij de verschillende ziekenfondsen te bekomen zijn via volgende link te downloaden:
Downloaden document ziekenfonds

U zal gevraagd worden om uw Badminton Vlaanderen nummer op te geven. Dit nummer dient u ontvangen te hebben in de voorbije maanden.
Indien dit niet gekend is, gelieve dan contact op te nemen met Steven Schietgat.

Steven
21/12/2015

 

Klassementstoernooi Torhout

Heel wat BCO'ers waren aanwezig op het Kersttoernooi van Torhout!
- Nico won zeer vlot en overtuigend HEC1!
- Shauni en Gertjan verloren nipt de finale in het GDB1. In dezelfde reeks haalden Wout en Joke de halve finale.
- Shauni behaalde ook de halve finale in het DDB1.
- In de A-reeks wist Marthe een halve finaleplaats te behalen in enkel, net als Lotte in gemengd.
- Tot slot nog een knappe halve finaleplaats van Evy en Louise in het DDB2!
Proficiat aan allen!

Saar
21/12/2015

 

BCO speelt kampioen in 3de Provinciale C

Op 13 december werkte de 3de gemengde ploeg zijn laatste match af in 3de provinciale C en deze match was cruciaal voor de uitkomst: bij winst won BCO de titel, bij verlies zou de titel normaalgezien naar IZBA (badmintonclub Izegem) gaan.
Om 9u15 stonden Elke Vanparys, Maren Vangampelaere, Jeroen Couckuyt, Thomas Debaere en Nathan Sagaert paraat om het beste van zichzelf te geven om zo de titel mee naar Oostrozebeke te nemen. Elke en Maren wonnen 2x met 21-17 de damesdubbel. De heren hadden iets meer last van de snelle shuttles in hun dubbel en Nathan en Jeroen moesten helaas de duimen leggen voor hun Tieltse tegenstanders. 1-1 op het scorebord: alle kaarten lagen nu nog open.
Tijd voor de enkelwedstrijden die alle 4 tegelijkertijd gespeeld konden worden: zowel Thomas, Jeroen als Elke konden zeer vlot winnen in 2 sets. Maren Vangampelaere, die voor het 1ste jaar bij BCO speelt, zorgde voor het winnende punt door in 3 spannende sets haar enkel te winnen. In de mixpartijen toonde BCO dat de titel oververdiend is: zowel Thomas en Maren en Elke en Nathon konden winnen waardoor de eindstand 7-1 werd.
Proficiat aan alle spelers die hebben meegedaan in deze reeks: Evy, Elke, Maren, Saar, Michael, Thomas, Lindsey, Jeroen, Lucas, Bjorn, Mathieu, Nathan, Gust, Stijn, Karsten, Kathy en Vicky.
Een knappe prestatie van deze kersverse ploeg die bestaat uit een resem getalenteerde jeugdspelers aangevuld met enkele oudere spelers met al wat meer ervaring. Een gouden combinatie, zo blijkt nu. Hoewel het de 1ste gemengde ploeg en de 2de gemengde ploeg minder goed verging in respectievelijk 2de liga en 1ste provinciale, kan Badmintonclub Oostrozebeke 2015 afsluiten met een mooie en verdiende titel.

BCO3GKampioen

Saar
14/12/2015

 

BCO in the picture: KW Cup BCO

In de Weekbode is er ook artikel over onze KW-cup.
Bekijk artikel

Stijn
6/12/2015

 

KW Cup, Oostrozebeke

Op 28 november 2015 stond de jaarlijkse editie van de KW-cup in Oostrozebeke. En het was een speciale editie: voor de 10de keer organiseerden we het KW-cup toernooi. En voor de 1ste keer konden we gebruik maken van de nieuwe sporthal waardoor een nieuwe leeftijdscategorie hun beste badminton konden tonen.
Met maar liefst 10 spelers van Oostrozebeke aanwezig en 110 inschrijvingen beloofde het een mooie dag te worden.
's Morgens beginnen we met de U15. In de U15 kon Jens Lievrouw na een lange afwezigheid terug spelen. En hoe! Jens won zijn 1ste wedstrijd en verloor nipt de 2de wedstrijd. Door de spannende wedstrijden moest lottrekking bepalen wie er naar de finale kon gaan. Helaas was Jens niet de gelukkige.
Nadien was het de beurt aan de U13. Daar hielden Maud Bruyneel, Marthe Vanwynsberghe, Manon Van Lerberghe, Lowie Dewulf en Lukas Vanden Berghe de eer van Oostrozebeke hoog. Lowie kon de enkelfinale net niet winnen en eindigde 2de. Ook Marthe won zilver in het enkel. In dubbel kon Lowie wel de overwinning vieren. Maud, Manon en Lukas speelden heel mooi en konden hun talenten tonen aan de meegereisde familie.
In dan namiddag begonnen de U11 aan hun wedstrijden. Lore Dewulf, Stef Dewulf en Arne Vanden Berghe gaven het beste van zichzelf. Helaas kon niemand in het enkelspel doorstoten naar de finale. In het dubbel kon Lore de laatste match van het toernooi niet winnen. Een heel mooie 2de plaats.
Als laatste begon Warre Baert in de U9 aan het toernooi. In het enkel kwam hij tekort voor een finaleplaats maar hij kon wel de finale spelen in het dubbel.
Na een lange dag was iedereen blij met zijn resultaten en konden we ons 10de toernooi mooi afsluiten. Nu is er even een korte pauze en na nieuwjaar komen de volgende toernooien eraan. Laat maar komen !

KWCupBCO2015

Stijn
28/11/2015

 

BCO in the picture: Martijn en Mathieu Ombecq

Martijn en Mathieu stonden samen "in the picture" met mooi artikel in de Weekbode. Enkele typfoutjes zaten ook in de reportage...
Bekijk artikel

Stijn
21/11/2015

 

KW Cup, Eernegem

Manon Van Lerberghe en Marthe Van Wijnsberghe namen voor het eerst deel aan de KW cup in Eernegem. De vriendinnen speelden voor het eerst mee in het circuit en ze waren hierdoor toch beetje zenuwachtig. Gelukkig was vanaf het eerste punt niets van te merken en speelden ze op hun best. In het enkel namen ze het elk in een aparte poule op tegen 3 oudere speelsters. Ze waren de jongste van hun categorie. Hun niveau groeide per punt en per match maar helaas voor hen kwamen ze telkens te kort.
In het dubbel konden ze direct de finale spelen en daarin toonden ze dat hen in de toekomst mooie dingen te wachten staat. Het begon gelijkopgaand en tot aan de wissel halverwege was alles nog dik in orde. Dan begon ook de vermoeidheid beetje te spelen en was er minder concentratie waardoor de finale verloren ging.
Ze konden wel pronken met een beker van het dubbel. En dan konden ze tevreden naar huis!

KWCupEernegem

Stijn
15/11/2015

 

Provinciale Kampioenschappen, Roeselare

3x goud, 2x zilver en 3x brons voor Badmintonclub Oostrozebeke op de Provinciale Kampioenschappen
In het weekend van Allerheiligen vinden traditioneel de Provinciale Kampioenschappen badminton plaats. In verschillende disciplines (enkel, dubbel, en gemengd) strijden de West-Vlaamse spelers voor een plaats op het hoogste schavotje.

Ook een grote delegatie van Badmintonclub Oostrozebeke tekende present voor deze kampioenschappen. BCO doet altijd mee voor de medailles, en ook dit jaar was het niet anders.
De spelers van Badmintonclub Oostrozebeke behaalden maar liefst 3 gouden, 2 zilveren en 3 bronzen medailles. Vooral de prestaties in de hoogste reeksen zijn opmerkelijk: zo kaapt BCO 2 provinciale titels mee in de A-reeks (topreeks in België) en 1 in de B1-reeks. Ook de zilveren en bronzen medailles werden allemaal behaald in ofwel de A-reeks ofwel de B1-reeks. Dit toont aan dat BCO niet enkel een heel brede basis van jeugdspelertjes heeft, maar dat de spelers er op latere leeftijd ook in slagen om door te stromen naar de topsportreeksen en daar fantastische resultaten neerzetten.

Resultaten:
Shauni Goemaere behaalt goud in DEB1. Ze won overtuigend van Marie Vanderbeken van DZ99 en speelde ook tegen BCO’er Louise Tack die op 14-jarige leeftijd reeds heel goed meedraait in de B1-reeks.
Gertjan Devaere is een leerling aan de Topsportschool te Antwerpen en bewijst dat zijn opleiding vruchten afwerpt door het HDA te winnen samen met Hans Willems. Ook Marthe Tack behaalt een gouden plak in het DDA samen met Ine Lanckriet van Tielt.
Shauni Goemaere bevestigt ook in het gemengd dubbel B1 samen met Jorge De Cleyn haar goede vorm. Ze winnen een zilveren medaille. Hun poule wonnen ze zeer vlot, maar in de finale moesten ze hun meerdere erkennen in Ruben Ryckebusch (IZBA) en Jade Blondeel (Lebad).
Hetzelfde verloop viel te noteren bij Bjorn Vanbelleghem en Stacey Vancolen: vlotte poulewinst en nipt de finale verloren in 3 sets van Mattise Ghesquière en Willem Van Boven (Barloke). Een verdiende zilveren medaille was het resultaat.
Tot slot behaalden Gertjan Devaere (HEA), Lotte Derudder (DDA) en Britt Van Coillie (DDC1) een bronzen medaille.

Saar
04/11/2015

 

KW Cup, Leffinge

Vandaag werd BCO vertegenwoordigd op de KW-cup in Leffinge door Lander Van Coillie en Lowie Dewulf. Beide speelden in de -13A reeks. In het enkelspel won Lander knap 2 matchen in zijn poule, maar moest zijn meerdere erkennen tegen het eerste reekshoofd Yarne De Costere, die tevens ook het enkelspel in de -13A reeks won.
Lowie verpletterde de tegenstand in de poulefase in het enkelspel en stootte door naar de halve finale. Na een felbevochten match verloor hij daar tegen zijn dubbelpartner (Game Soumpholphakdy).
In het dubbelspel was er slechts 1 poule in de -13A reeks en daar wonnen Lowie en Game allevier hun matchen. Een knappe eerste plaats dus! Lander Van Coillie won in dubbel 2 van de 4 matchen samen met Joran Lamote. Daarbij behaalden zij een verdienstelijke 3e plaats. Proficiat aan beiden voor hun inzet!

KWCupLeffinge

Bjorn
24/10/2015

 

KW Cup, Zwevegem

Zondag stond de KW-cup van Zwevegem op het programma. Voor Oostrozebeke kwamen 3 jeugdspelertjes in actie.
Lander Van Coillie, die normaal in de -11 uitkomt, speelde deze keer in de -13-reeks. In zijn poule van 5 zaten twee kleppers, maar Lander liet zich niet van de wijs brengen. Hij won 3 van zijn 4 wedstrijden. In zijn laatste wedstrijd speelde hij tegen de topfavoriet, maar dankzij zijn uitstekende spel wist hij toch een 3e set uit de brand te slepen, waarin hij zijn meerdere moest erkennen.
Lowie Dewulf kwam eveneens in de -13 uit. In zijn poule wist hij al zijn wedstrijden te winnen en stootte zo door tot in de finale. Daarin moest hij het opnemen tegen dezelfde speler waartegen Lander verloor. Maar het vat van Lowie was leeg en ook hij moest zich gewonnen geven. Toch een knappe 2de plaats voor Lowie!
De derde speler was een debutant. Warre Baert, met zijn 7(!) jaar waarschijnlijk de jongste van alle deelnemers, trad aan bij de -9. De eerste 2 wedstrijden gingen verloren, maar in de derde wedstrijd toonde hij dat ze in de toekomst nog met hem rekening zullen moeten houden. Hij won zijn laatste partij en kon zo met een voldaan gevoel terugkeren naar huis.
’s Namiddags werd er gedubbeld. Lander en Lowie speelden beiden met een partner van een andere club en werden, net als in het enkelspel in een andere poule ingedeeld. Beide koppels stootten door tot in de finale waar ze elkaar troffen. Het was een spannende en gelijk opgaande partij. Lander haalde het met zijn maatje na een 15-13 –winst in de derde set.
Besluit: 3 spelers en 3 trofeeën.
Op naar de volgende KW-cup!

KWCupZwevegem

Nico
19/10/2015

 

Yonex Belgian Junior Master, Borgerhout

Dit weekend vond het Yonex Belgian Junior Master Circuit plaats in Borgerhout. Omdat het verder van huis was, waren er minder BCO-spelers aanwezig als in Gits, maar deze die wel deelnamen, hebben toch ferm hun best gedaan:
Winst:
- Britt Van Coillie (MD U15)

Finalist :
- Lucas Declercq (JD-U15)
- Britt Van Coillie (ME-U15)
- Yara Kint (MD-U15)
Halve finale:
- Mathieu Ombecq (JE-U15)
Kwart finale:
- Martijn Ombecq (JD-U13)

Ricky
19/10/2015

 

Klassementstoernooi, Sint-Martens-Latem

Het tornooi naar in Latem bracht 8 spelers van Oostrozebeke op de been. Lindsey Baert en Chantal Vervaecke speelden samen in het dames dubbel C1 en wonnen 1 match en verloren de andere 3 matchen in hun poule, waarvan 2 zeer nipt.
Bjorn Van Belleghem En Stacey Van Colen speelden 2 spannende dubbelwedstrijden in de B1-reeks, waarvan er 1 gewonnen werd en 1 verloren. Ook zij stootten niet dus niet door in hun poule.
Louise Tack verloor haar 1ste match in het dames enkel B1, na 3 spannende sets. In het dames dubbel B won ze samen met Evy Vervelghe de poule in het dubbelspel, om nadien verdienstelijk te stranden in de kwartfinale.
Ook Evy verloor haar eerste enkelpartij in de B2-reeks. In het gemengd dubbel C1 won ze samen met Nico Vanparys 1 van hun 3 poulematchen. Ook hier zat meer in.
Samen met Bjorn Viane trad Nico ook aan in de B2 maar zij konden geen van hun 2 poulematchen winnend afsluiten.
Nico redde uiteindelijk toch de eer voor Oostrozebeke door in het heren enkel C1 het tornooi te winnen. Na 5 zeges op rij werd, tijdens de laatste wedstrijd van het tornooi, de titel binnengerijfd.

Nico
12/10/2015

 

Yonex Belgian Junior Master, Gits

Dit weekend vond het Yonex Belgian Junior Master Circuit plaats in Gits. Ook heel wat talentvolle BCO'ers tekenden present. Dit zijn de belangrijkste prestaties:
Winst:
- Gust Vandecandelaere (JD U15)
- Yara Kint (MD U15)

Finale
- Lucas Declercq (JD U15)
- Britt Van Coillie (ME U15)
- Martijn Ombecq (JD U13)

Halve Finale
- Karsten Maselis (JD U15)
- Gust Vandecandelaere (JE U15)
- Mathieu Ombecq (JE U15)

Proficiat aan allen!

Saar
05/10/2015

 

Toernooi Tielt

Dit weekend was er geen competitie maar wel het klassementstoernooi in Tielt. Heel wat BCO'ers deden mee maar helaas was er geen winst.
Wel een knappe 2de plaats voor Shauni Goemaere en Sam Castelein in GDB1! Daarnaast vielen nog halve finales te noteren van Joke Delfosse en Louise Tack in DDB2 en Jorge De Cleyn en Wout Naessens in HDB1.

Saar
28/09/2015

 

BCO 2G - ZUID-WEST 1G 2-6

Op zondagavond 20 september tekenden Saar, Louise, Stacey, Bjorn, Jeroen en Arne present voor de thuiswedstrijd tegen Zuid-West 1G. Na een 2-6 verlies vorige week, kon de 2de gemende ploeg van Badmintonclub Oostrozebeke wel wat puntjes sprokkelen in 1ste provinciale.
Saar en Louise deden wat ze moesten doen en wonnen relatief gemakkelijk vanMieke Tailleu en Kathy Casier. Hoewel de 1ste set spannend was met 22-24 cijfers, konden Stacey en Bjorn helaas niet winnen tegen de heren van Zuid-West. Een 1-1 tussenstand na de dubbels dus.
Louise streed voor wat ze waard was tegen ervaren rot Mieke Tailleu, maar moest finaal toch de duimen leggen. Saar kon haar enkelspel wel relatief vlot winnen en zorgde voor het 2de punt van de avond. Helaas ging het nadien downhill voor de spelers van BCO, want beide herenenkels (Jeroen & Arne) werden verloren.
Een draw kon nog, maar dan moesten beide mixpartijen gewonnen worden. Stacey en Louise leken op de goede weg, maar verloren alsnog hun match in 3 sets. Ook Jeroen en Saar zorgen niet voor de ommekeer, waardoor deze ontmoeting bijgevolg met 2-6 werd verloren.
Spelers van dienst: Louise Tack, Saar Bentein, Arne Devaere, Stacey Van Colen, Jeroen Cockuyt, Bjorn Viaene

Saar
20/09/2015

 

BCO op de triathlon

Op vrijdag 3 juli was er de jaarlijkse 1/8ste triathlon in en rond Oostrozebeke. Ook BCO was van de partij me een heel jonge ploeg: Lotte Derudder, Marthe Tack en Gert-Jan Devaere.
In de triathlon behaalden ze in de categorie van de gemengde ploegen een mooie 6de plaats (10 gemengde ploegen). Ze hebben zich echt sterk geweerd tegen een overgrote aanwezigheid van mannenploegen (39 mannenploegen in totaal!). Er hadden zich ook nog 5 damesploegen ingeschreven. Door materiaalpech hebben ze halverwege de wedstrijd hun plaats moeten vrijgeven, maar dat heeft het enthousiasme verder niet belemmerd. Zo vlug mogelijk vergeten deze pech, maar ze zijn wel gebrand op een revanchke volgend jaar.
Op de foto onze ploeg: Lotte, Gert-Jan, Marthe.

BCO bestuur
04/07/2015

 

Inschrijving seizoen 2015-2016

Dag allen,
Het badmintonseizoen 2015-2016 staat voor de deur. Daarom nodigen we jullie graag uit om jullie inschrijving te hernieuwen zodat we er samen opnieuw een topjaar kunnen van maken.
Gelieve als bijlage alvast alle nodige informatie te vinden om jullie lidgeld te betalen. Zou het mogelijk zijn om dit voor 30 augustus 2015 in orde te brengen?

BCO biedt haar leden om de 2 jaar een gratis T-shirt of polo aan. Concreet betekent dit dat leden die in het seizoen 2013-2014 een gratis T-shirt/polo hebben gekregen, daar nu opnieuw recht op hebben. Ook nieuwe leden ontvangen een gratis exemplaar.
Om te bestellen, stuur je voor 30 augustus 2015 een mailtje naar wim.vannieuwenborgh@gmail.com met vermelding van uw naam, T-shirt of polo, kind/vrouw/heer en de maat (kinderen 0-1-2-3-4/heren: 5-6-7-8/dames: 36-38-40-42).
Meer informatie over hoe dit precies in werkt, vinden jullie eveneens in het document als bijlage.
Wij hopen jullie alvast talrijk te mogen verwelkomen volgend seizoen, en aarzel zeker niet om ons te contacteren in geval van vragen.

Vriendelijke groeten,
BCO-bestuur

BCO bestuur
27/06/2015

 

Seizoen 2015-2016

Dag jeugdspelers en ouders,

Hopelijk hebben jullie met volle teugen genoten van het badmintonseizoen. Het jeugdteam heeft niet stil gezeten en is volop bezig met de voorbereiding voor badmintonseizoen 2015-2016. Wij kunnen dan ook met trots melden dat alle trainers voor jullie klaar zullen staan vanaf september 2015 om jullie opnieuw te verfijnen in onze sport.
De trainers voor seizoen 2015-2016 zijn Kristof Devriendt (woensdag), Stacey Van Colen (zaterdag), Wout Naessens (donderdag).
Zoals je zal lezen, zullen er kleine zaken veranderen voor volgend seizoen. Helaas kunnen we nu nog geen volledige informatie doorgeven. We doen dit zo snel mogelijk. Als er vragen zijn, kunt u ons altijd bereiken via mail jeugd@bcoostrozebeke.be. Geniet van de vakantie en we hopen jullie allemaal terug te zien vanaf september 2015.

Groep 1( 1ste, 2de en 3de leerjaar) op woensdag van 16u00 tot 17u30
Alle jeugdspelers van groep 1 vorig jaar starten dit jaar terug in groep 1. Betere spelers worden gedurende de trainingen doorgestuurd naar een andere groep.
Trainer: Jonas Van D’huynslager/Kristof Devriendt

Groep 2 : op woensdag van 17u30 tot 19u00
De jeugdspelers van vorig jaar groep 2 worden hier terug verwacht.
Trainer: Jonas Van D’huynslager/Kristof Devriendt.

Groep 3 (alle interclubspelers): op woensdag van 19u00 tot 21u30
Trainer: eigen clubleden/Kristof Devriendt

Groep 4 : donderdag van 18u00 tot 19u30
In principe kunnen alle jeugdspelers (competitiespelers, KW-cupspelers….) van gelijk welke leeftijdsgroep en klassement aan deze training deelnemen. Vrij spelen wordt gecombineerd met training.
Trainer: Wout Naessens

Groep 5 (jeugdrecreanten) : zaterdag 6 september om 9u30 tot 11u00
Trainer: Stacey Van Colen

Jeugdteam
01/06/2015