q Untitled Document

KW-cup

De KW-cup is een tornooienreeks in de provincie West-Vlaanderen voor jongens en meisjes van 6 tot 17 jaar. In totaal worden er in de loop van het seizoen 12 KW-cups georganiseerd waaronder telkens één te Oostrozebeke, voor spelertjes –9 jaar; –11 jaar en –13 jaar. Telkens gaat het om enkelspel en dubbel jongens en dubbel meisjes.

Het is de bedoeling om de drempel van recreatief badminton naar competitief badminton zo laag mogelijk te houden. Daartoe worden de spelers ingedeeld in twee categorieën. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen de sterkere A-spelers en de beginnende B-spelers. Daarnaast is er nog de indeling volgens leeftijdscategorie.

Er wordt een klassement bijgehouden en aan het eind van het seizoen worden de besten gehuldigd. Ook per club is er een klassement en Oostrozebeke behaalde in 2007 en 2008 telkens de eerste plaats op ongeveer 25 clubs. Een groot succes voor een klein clubje als het onze.


Om te kunnen deelnemen moet je als speler aangesloten zijn de Badminton Vlaanderen (BV). Aan die tornooien deelnemen is niet verplicht maar wel interessant en plezant. We zijn telkens met een groep van zo’n 15 spelers en een enkele begeleiders (bestaande uit onze trainer/coach) of iemand van ons (bestaande uit onze jeugdteam) en ook vele ouders van spelertjes zorgen voor enige ambiance en supporteren mee.

Stacey Van Colen (te bereiken via mail : jeugdteam@bcoostrozebeke.be) zorgt voor de inschrijvingen en regelt waar mogelijk het gezamenlijk vervoer. Gezien er gans de dag gespeeld wordt, zorgen de spelers best voor een picnic, drank en wat zakgeld. Ook het dragen van een club T-Shirt (gratis bij inschrijving) is verplicht. Zorg ook goed voor je racket en gerief (GSM’s bijvoorbeeld!).
We verwachten ook enige discipline en sportiviteit van onze spelers. Zo mogen ze de zaal niet verlaten zonder dit te melden aan de aanwezige coach of begeleider. Ook als een speler een wedstrijd aanvangt, moet hij of zij dit melden aan de coach.

Wie zonder verwittigen niet opdaagt voor een tornooi waarvoor ingeschreven werd, moet zorgen voor een doktersattest. Anders krijgt hij/zij een blaam en mag aan het volgende tornooi niet deelnemen. We zijn daar als club zéér streng op omdat dit voor de organisatoren telkens aanpassing van speelschema’s teweeg brengt.

Wens je nog info over de KW-cups, contacteer Stacey Van Colen via jeugdteam@bcoostrozebeke.be.