Jeugdwerking

Sinds 2004 is er een heuse jeugdwerking op poten gezet: een jeugdteam werd opgestart onder leiding van Walter De Clerck. Ondertussen is de jeugd één van onze stokpaardjes geworden en hebben we er bovendien een zeer goede reputatie mee opgebouwd in het (West-) Vlaamse badmintonwereldje!

Sinds 2012 is Walter gestopt en neemt Stijn Vandeplassche de taak van Walter over.

Momenteel bestaat het jeugdteam uit:

- Stijn Vandeplassche (Jeugdcoördinator - jeugdtrainer)
- Ingrid Dujardin (administratieve ondersteuning)
- Ann-Sophie Priem (jeugdtrainer)
- Vicky Desmet (ondersteuning KWcups)

- Pedro Debaere (ondersteuning KWcups)

In het seizoen 2005 – 2006 eindigden we nog op de 2de plaats in het KW-cup klassement maar in 2006 – 2007 konden we voor het eerste de KW-cup titel veroveren. Daarnaast resulteerde de doorgedreven jeugdwerking ook in tal van provinciale kampioenen, zowel bij de meisjes als de jongens. Het seizoen 2007 – 2008 spant tot nu toe de kroon. We behaalden opnieuw de eerste plaats in de KW-cup, haalden provinciale kampioentitels binnen en veroverden zelfs een finaleplaats op de Belgische kampioenschappen!

Het bleef echter niet bij dat jaar: ook de daaropvolgende jaren haalden we overal mooie resultaten. In 2008-2009 konden enkele spelers het podium halen op tal van KWcup's en ook de provinciale en nationale kampioenschappen. Deze trend zet zich door in 2009-2010 met tal van zilveren medailles, zowel op KW-Cup als op nationale kampioenschappen. Op provinciale kampioenschappen haalden we opnieuw enkele gouden medailles.

Elk jaar verbetert onze jeugd en dit resulteert in een mooie groep. Van de IPJO (Inter-Provinciale Jeugd-Ontmoeting) 2015 was de jeugd met 13 spelers (op 32) vertegenwoordigd. Bijna de helft... en West-Vlaanderen kon de IPJO-beker veroveren! Daarenboven zijn enkele jeugdspelers geselecteerd tot nationale jeugdploegen om Belgie te vertegenwoordigen op internationale toernooien.

Vorig seizoen telde onze club meer dan 60 jeugdspelers die onder de leiding stonden van 5 jeugdtrainers. Dit seizoen gaan we aan de slag met 5 jeugdtrainers die samen garant staan voor meer dan 10 uren training per week. Aan de hand van dit grote aanbod proberen we voor elke jeugdspeler, van pure recreant tot competitiespeler; van jong tot "oud", de juiste soort training of speelmogelijkheid te voorzien.

KWcup
KW-cup overwinning seizoen 2007 - 2008

KWcup
Medaillewinnaars Belgisch Kampioenschap 2009


Deelnemers IPJO 2015 met wisselbeker