IPJO 2015

Dit weekend in Wachtebeke (domein Puyenbroeck) de IPJO (InterProvinciale JeugdOntmoeting) gespeeld. Voor dit toernooi worden per vlaamse provincie de 4 beste jongens en 4 beste meisjes per leeftijdscategorie geselecteerd op basis van prestaties van het voorbije seizoen.
BCO leverde voor de West-Vlaamse selectie maar liefst 13 spelers van de in totaal 32 spelers!
Absoluut een hart onder de riem voor de hele werking van BCO! De geselecteerde spelers waren :
-11 : Lowie Dewulf, Martijn Ombecq
-13 : Karsten Maselis, Yara Kint, Maren Vangampelaere
-15 : Evy Vervelghe, Louise Tack, Britt Van Coillie, Cocquyt Jeroen, Thomas Debaere
-17 : Devaere Gertjan, Marthe Tack, Lotte Derudder
Bovenop het goede nieuws voor BCO komt nog eens dat we met West-Vlaanderen het eindklassement hebben gewonnen, én dat de -11 ook hun reeks hebben gewonnen! Schitterende resultaten dus en een prachtige afsluiter van het seizoen!
Op naar nog zulke jaren!

Jeugdteam
01/06/2015

 

Jeugdtoernooi 2015

Sinds jaar en dag organiseert Badmintonclub Oostrozebeke een tornooi voor eigen jeugdspelers. Dit jaar namen 26 jongens en meisjes deel in diverse leeftijdscategorieën. Het werd een succesvolle zondagnamiddag met veel spannende wedstrijden onder het toeziende oog van veel opgekomen ouders.
Het jeugdteam van BCO is dan ook opgetogen over de kwaliteit van de wedstrijden en de inzet van de spelertjes.
In de categorie - 9 won Kirsten Farazijn bij de meisjes voor Louise Vermeersch. Arne Vandenberghe versloeg Ewout D'haene bij de jongens -9.
Marthe Vanwijnsberghe versloeg bij de meisjes -11 haar boezemvriendin Manon Vanlerberghe terwijl Lowie Dewulf het haalde van Lander Vancoillie bij de jongens. Lander is -9 maar speelde de finale in de jongens -11.
Elise Van Collie en Yentl Gruyaert werden de laureaten bij de -13. Tenslotte haalde Louise Claerhout bij de meisjes + 13 evenals Jeroen Cocquyt. Vermelden we tenslotte nog dat supertalent en halve finalist in het recente Belgische kampioenschap Martijn Ombecq, nog altijd maar 10 jaar, in de reeks +13 speelde en daar de finale verloor.
Op de foto bovenaan Emiel De Clerck, Timo Blancke, Yentl Gruyaert, Eva-Beth Claeys, Ivar Vandewalle, Manon Vanlerberghe, Lowie Dewulf, Louise Claerhout, Lander Vancoillie, Lukas Vandenberghe en Elise Van Collie. Onderaan Arne Vandenberghe, Ewout D'Haene, Louise Vermeersch, Kirsten Farazijn, Lotte Vancoppenolle, Céleste Vanwijnsberghe en Warre Baert.

Jeugdteam
16/03/2015

 

BK jeugd te Bocholt

Maar liefst 12 jonge badmintonners uit Oostrozebeke waren geselecteerd voor de Belgische jeugdkampioenschappen.
Lotte Derudder, Marthe en Louise Tack, Thomas Debaere, Mathieu en Martijn Ombecq, Jeroen Cockhuyt Yara Kint, Lowie Dewulf, Karsten Maselis, Evy Vervelghe en Gertjan Devaere maakten de verre verplaatsing naar het Limburgse Bocholt.
De resultaten mogen best gezien worden want liefst 5 maal werd de finale gespeeld. Jammer genoeg werd 5 keer verloren en werd het dus 5 keer zilver. Maar het globale resultaat voor onze BCO'rs mag er best wel zijn.
Karsten Maselis haalde 2 finales in de -13 en het werd 2 maal zilver.
Karsten verloor in het enkelspel de halve finale van de toekomstige winnaar en eerste reekshoofd met 19-21 en 23-25. In het gemengd dubbel haalde hij met Maren Vangampelaere(Damme) de mixed finale maar verloor met 8-21 en 12-21. In het dubbel jongens haalde Karsten opnieuw de finale samen met Benedict Vanhoutte(Brugge). Het werd een vrij nipt verlies in drie sets 15-21, 21-19 en 18-21.
Louise Tack(-15) haalde eveneens 2 finales. Na verlies in de halve finale van het enkelspel haalde Louise de finale in het gemengd dubbel samen met Egon De Belder(Bad 79) maar verloor met 22-24 en 12-21. Toch zilver en dat werd het ook in het meisjes dubbel met Marie Vanderbeken(DZ99) waar de finale met 9-21, 21-19 en 16-21 werd verloren.
Lotte Derudder(-17) speelde de finale dubbel meisjes met Marie Demeyere(Deerlijk) maar verloor met 10-21 en 16-21. Lotte was ook halve finaliste in het enkel meisjes maar verloor tegen reekshoofd 1, Lise Jacques(ook Deerlijk).
We noteren tevens zéér sterke prestaties van Martijn Ombecq(-11) die 2 halve finales en 1 kwartfinale speelde, Thomas Debaere(-15), die 3 kwartfinales haalde, Evy Vervelghe(-15) die tot in 2 kwartfinales en 1 halve finale kwam. Student aan de topsportschool badminton Gertjan Devaere(-17) verloor 1 halve finale en 2 kwartfinales. Ook Yara Kint(-13) haalde één kwartfinale.
BCO blijft verder investeren in de jeugd en dat levert resultaten op.

Koen
15/02/2015

 

PK jeugd te Gits

Dit weekend is er volop gestreden voor de provinciale ereplaatsen op het PK te Gits.
Onder toezicht van de BCO-coaches (Olav, Arne, Sam en Shauni) presteerden de aanwezige BCO-ers schitterend. Helaas moesten Evy Vervelghe (zowel zaterdag als zondag) en Britt Van Coillie (zondag) ziek afzeggen. Topprestaties van Karsten en Martijn die de drie gouden bekers (enkel, dubbel en mix) in hun categorie wisten weg te kapen!

Resultaten :
U9 JE : Lander Van Coillie, winnaar
U9 GD : Lander Van Coillie (met Fien Bogaert), winnaar

U11 JE : Martijn Ombecq, winnaar
U11 GD : Martijn Ombecq (met Caitlyn De Bree), winnaar
U11 GD : Lowie Dewulf (met Margaux Desender), derde plaats
U11 JD : Martijn Ombecq (met Milan Albers), winnaar
U11 JD : Lowie Dewulf (met Game Soumpholphakdy), finalist

U13 JE : Karsten Maselis, winnaar
U13 GD : Karsten Maselis (met Maren Vangampelaere), winnaar
U13 GD : Yara Kint (met Xander de Troyer), derde plaats
U13 JD : Karsten Maselis (met Benedict Vanhoutte), winnaar
U13 ME : Yara Kint, halve finale

U15 JE : Thomas Debaere, finalist
U15 JD : Thomas Debaere (met Sybert Mylle), winnaar
U15 ME : Louise Tack, finalist
U15 ME : Britt Van Coillie, halve finale
U15 MD : Louise Tack (met Marie Vanderbeken), winnaar
U15 MD : Yara Kint en Britte Van Coillie, finalist

U17 GD : Louise Tack (met Brent Ryckebusch), winnaar
U17 JD : Gertjan Devaere (met Brent Ryckebusch), winnaar

Met 12 gouden en 4 zilveren bekers weer een topweekend voor BCO. Bedankt aan iedereen die zich dit weekend voor BCO heeft ingezet!

Pedro
08/02/2015

 

Interclub gestart na nieuwjaar

Dames 1
Dit jaar treden de dames voor het eerst aan in 2de liga. Na een eerste nederlaag te hebben verwerkt tegen Lebad, die vermoedelijk kampioen zal spelen, speelde BCO 1D vorige week thuis tegen Westhoek. De speelsters van dienst waren Shauni Goemaere, Joke Delfosse, Elke Vanparys, Saar Bentein en Louise Tack. Badmintonclub Oostrozebeke schreef maar liefst alle wedstrijden op haar naam. Hoewel er heel wat spannende wedstrijden en driesetters werden gespeeld, konden we toch steeds het laken naar ons toe trekken, en wonnen we overtuigend met 8-0. De ambitie voor dit jaar is het behoud in deze reeks, en met deze klinkende overwinning is de toon meteen gezet.
Heren 2
Op vrijdagavond speelde de 2de herenploeg uit tegen de 1ste ploeg van Gullegem. Matthias Goemaere, Stacey Van Colen, Arne Devaere, en Bjorn Viaene wonnen nipt met 5-3. De eerste 2 herendubbels, in de respectievelijke combinaties Van Colen - Devaere en Devaere - Goemaere gingen jammergenoeg verloren, maar Van Colen-Viaene en Viaene-Goemaere konden het tij keren. Door de overwinningen van Van Colen, Goemaere en Viaene in het enkelspel werd deze ontmoeting in 2de provinciale B nipt gewonnen.
Heren 3
Zaterdagavond trok de 3de herenploeg naar Brugge om hun match in 3de provinciale A af te werken. Normaalgezien is dit onze talentvolle jeugdploeg, maar vele jeugdspelertjes waren dit weekend actief op het Yonex Belgian Junior Master Circuit. Daarom trokken de iets meer ervaren spelers Stijn Vandeplassche, Matthias Goemaere, Ruben Gevaert en Lucas Declercq naar Brugge. Net zoals bij de 2de herenploeg gingen de eerste 2 dubbelpartijen naar de tegenstander. Gelukkig wisten Gevaert-Vandeplassche en Goemaere-Declercq de daaropvolgende dubbelpartijen wel overtuigend te winnen. In de enkelwedstrijden ging het gelijk op: 2 wedstrijden gingen naar OBTC, 2 wedstrijden werden door BCO gewonnen door Matthias Goemaere en Stijn Vandeplassche. Een 4-4 gelijkspel was het resultaat van deze ontmoeting.

Saar
26/01/2015

 

Yonex Belgian Junior Masters Circuit te Tienen

Dit weekend was er een Zilver Belgian Junior Masters Circuit te Tienen, voor de jeugd één van de toptoernooien in België met aanwezigheid van de Belgische top én een sterke buitenlands afvaardiging, gespreid over 2 dagen. BCO leverde met 11 spelers één van de grootste delegaties af :
bij de U11: Martijn Ombecq, Lander Van Coillie en Lowie Dewulf
bij de U13: Karsten Maselis en Yara Kint
bij de U15: Thomas Debaere, Jeroen Cocquyt, Mathieu Ombecq, Evy Vervelghe, Louise Tack en Britt Van Coillie

Beste prestaties :
U13
Yara Kint : halve finale DD (met Sarah Rymenants)
Karsten Maselis : halve finale HD (met Bendedict Vanhoutte, Brugse) en finalist GD (met Maren Vangampelaere, Damme)
U15
Thomas Debaere & Evy Vervelghe : halve finalist GD
Louise Tack : halve finalist DD (met Marie Vanderbeken, DZ99)

Voor alle spelers en ouders toch weer een mooie prestatie, gezien de tweedaagse “verre" verplaatsing. Aan allen bedankt én proficiat voor de geleverde inspanningen en prestaties!

Saar
26/01/2015