BCO gemengd blijft in 2de liga

BCO 1G wint overtuigend laatste match van het seizoen tegen Lebad 2G voor behoud in 2e Liga
Na een afwisselend seizoen in 2e Liga met hoogte- en laagtepunten werd het voor BCO 1G enigszins onverwacht een degradatiestrijd in de laatste twee matchen van het seizoen. Bij de voorlaatste ontmoeting moest er aangetreden worden tegen de leider in 2e Liga, Eikenlo 1G. In deze felbevochten ontmoeting sleepte de eerste gemengde ploeg van Oostrozebeke een punt uit de brand, maar dit was helaas net niet voldoende om het behoud in 2e Liga veilig te stellen. Alles moest aldus beslist worden in de laatste match tegen Lebad 2G. Met een overwinning of een gelijkspel op verplaatsing in Kortrijk was behoud zeker. Bij verlies zou BCO 1G alsnog genadeloos degraderen, ondanks dat de ploeg gedurende heel het seizoen nooit op een degradatieplaats gestaan had.
Het beloofde aldus duidelijk een gespannen ontmoeting te worden, maar de Oostrozebekenaars vertrokken vol vertrouwen en goede moed naar Kortrijk. In het dubbelspel bij de heren speelden Sam Castelein en Jorge De Cleyn een ijzersterke match en wonnen vrij overtuigend van Gertjan Devaere en Thibaut Vanneste.
Bij de dames dubbel ging het iets moeizamer. Shauni Goemare en Elke Vanparys hadden drie sets nodig, maar wonnen uiteindelijk toch na een mooie wedstrijd. Met een 0- 2 voorsprong kon het enkelspel aangevat worden. Sam ging na zijn sterke dubbelmatch op zijn elan door en verpletterde Thibaut ook in het enkelspel. In de tweede enkelmatch moest Bjorn Van Belleghem aantreden tegen Gertjan Devaere. Deze match werd een echte thriller. In de eerste set moest Bjorn nipt het onderspit delven met 22-24. De tweede set ging opnieuw gelijk op en werd uiteindelijk gewonnen door Bjorn met 23-21. In de laatste set kon Bjorn doorduwen en won overtuigend met 21-12. De tussenstand kwam dus op 0-4 en het behoud in 2e Liga was een feit!
Elke verloor daarna haar enkelspel tegen een zeer sterke Jade Blondeel en Shauni zorgde voor de overwinning door haar enkel te winnen van Kimberly Lowie.
Ondanks dat de buit al binnen was, werden de gemengde dubbels nog vol inzet gespeeld. De twee sterkhouders van het seizoen, Sam en Shauni, wonnen hun mixpartij opnieuw zeer vlot. Voor Wout Naessens en Louise Tack ging het in de tweede mixpartij iets minder vlot tegen Gertjan en Jade. De eerste set werd verloren, maar door het hoofd koel te houden, konden ze toch het laken naar zich toe trekken. Zo werd ook de laatste wedstrijd nog gewonnen na een zeer sterke match van Wout en Louise. Het seizoen werd zo in stijl afgesloten met een 1-7 overwinning. BCO 1G bevestigt met deze laatste match duidelijk dat zij een plaats in 2e Liga waard zijn.
Uiteindelijk is de eerste gemengde ploeg van Oostrozebeke op een verdienstelijke 4e plaats geŽindigd in het klassement. Behoud in 2e Liga was het doel aan het begin van het seizoen en daarin zijn de Oostrozebekenaars dus geslaagd. Dit zou niet gelukt zijn zonder de uitstekende teamsfeer binnen de groep en de nooit aflatende inzet van alle spelers.
Daarom ook niks dan lof voor alle spelers die aangetreden hebben in de eerste gemengde ploeg dit seizoen: Shauni Goemaere, Saar Bentein, Elke Vanparys, Louise Tack, Sam Castelein, Bjorn Van Belleghem, Wout Naessens, Jorge De Cleyn, Tim Rysman en Nico Vanparys.

Bjorn
14/12/2014

 

Kalender heren- en damescompetitie

De kalenders voor heren- en damescompetitie staan online:
- Dames 1
- Heren 1
- Heren 2
- Heren 3

Stijn
30/11/2014

 

Yonex Belgian Junior Masters Circuit te Gits

Onze jeugdspelers behaalden schitterende resultaten op de Yonex Belgian Junior Masters Circuit te Gits vorig weekend! De BCO-jeugd behaalde in alle categorieŽn schitterende resultaten, Karsten Maselis kwam als eindwinnaar uit de bus van zowel het enkel- als dubbelspel!
JE -9 : Lander Van Coillie : finalist
JE -11 : Martijn Ombecq : finalist
JD -11 : Martijn Ombecq : finalist
JE -13 : Karsten Maselis : winnaar
JD -13 : Karsten Maselis : winnaar
JE -15 : Thomas Debaere : winnaar
JD -15 : Thomas Debaere : halve finalist
MD -13 : Yara Kint : halve finalist

Saar
11/11/2014

 

Kort verslag Provinciale Kampioenschappen

BCO vaardigde een hele delegatie spelers af op het Provinciaal Kampioenschap te Roeselare, en - net zoals voorgaande jaren - lieten heel wat spelers daar een mooie prestatie optekenen.
De topprestatie kwam van Shauni Goemaere, die 2x provinciaal kampioene werd in de categorie B1: samen met Emilie Jacques van DZ99 schreef ze het dames dubbel op haar naam, en met ploeggenoot Jorge De Cleyn werd ze provinciaal kampioene in het gemengd dubbel. Jorge en Shauni speelden ook een bloedstollende halve finale tegen Marthe Tack. Zij behaalde ook zeer knap zilver in DEB1.
Lotte Derudder, die dit schooljaar werd geselecteerd voor de Topsportschool in Antwerpen, trad aan in de allerhoogste categorie en wist op overtuigende manier haar stempel te drukken op dit toernooi. Zo behaalde ze 2x zilver: enerzijds in het dames enkel waar ze de finale verloor tegen Elke Biesbrouck, anderzijds in het dames dubbel aan de zijde van Marie Demeyere (DZ99).
Verder wist ook boegbeeld Sam Castelein zilver te behalen in HDA samen met Matthias Raepsaet. In HEB1 behaalde hij ook knap de halve finale, maar hij verloor helaas van Wouter Naert. Ook Gertjan Devaere, amper 15, legde een heel mooi parcours af door de halve finale van het HEB1 te bereiken.

Saar
02/11/2014

 

Gemengde competitie: BCO 2G Ė IZBA 1G 6-2

BCO 2G wint opnieuw met 6-2 cijfers
Na de 6-2 overwinning vorige week zaterdag tegen De Barloke, bevestigde de 2de gemengde ploeg van Badmintonclub Oostrozebeke op zondag 21 september opnieuw zijn goede vorm bij de start van het nieuwe competitieseizoen.
Saar en Shauni namen het op tegen de dames van IZBA en konden relatief vlot winnen. De herendubbel leek op papier quasi onmogelijk, maar Arne en Stacey zorgden voor een waar huzarenstukje door in 3 sets te winnen van Ruben Ryckebusch en Maxime Bosman. Toch wel de topprestatie van de avond! Met een 2-0 voorsprong begonnen de enkelwedstrijden, en Saar en Shauni konden die voorsprong al snel uitbouwen tot 4-0.
De heren troffen opnieuw zeer sterke tegenstanders aan de overkant van het net: Thomas zette een knappe wedstrijd neer tegen een B1-speler, maar kon helaas niet winnen. Olav sleepte nog een driesetter uit de brand tegen een hoog gerankte B1-speler, maar naar het einde van de 3de set toe was de kaars lichtjes uit. Nog 1 mixpartij was genoeg om de ontmoeting te winnen, en daar zorgden Shauni en Stacey voor. Als kers op de taart wonnen Saar en Arne ook hun mix in 3 sets, waardoor deze ontmoeting Ė tegen alle verwachtingen in Ė met duidelijke 6-2 cijfers werd gewonnen!
Spelers van dienst: Thomas Debaere, Olav Roelens, Stacey Van Colen, Arne Devaere, Shauni Goemaere, Saar Bentein

Saar
22/09/2014

 

Gratis initiatie voor jeugd

Wil jij ook eens komen proeven van onze badmintonsport?
En zit je in het 1ste, 2de of 3de leerjaar? Klik dan snel op.
Of zit je in het 4de, 5de of 6de leerjaar? Klik dan snel op.

Jeugd
15/09/2014

 

Start seizoen 2014-2015

Het nieuwe seizoen is gestart. De nieuwe kalenders voor jeugdtrainingen kun je hier vinden op.

Jeugd
01/09/2014

 

Eindverslag competitieploegen

Nico heeft deze week een zeer mooi verslag geschreven over het voorbije competitieseizoen.
Download het verslag:

Nico
10/05/2014

 

't Is opnieuw gebeurd !!

BCO 1H KAMPIOEN IN 3DE LIGA
De strijd om de titel werd op de laatste speeldag beslist tussen de nummers 1 en 2 in de stand. Leider Oostrozebeke mocht in het hol van de leeuw zijn leidersplaats gaan verdedigen, en deed dat met succes. Sam en Nico wonnen vlot het eerste dubbelspel, Bjorn en Wout verloren hun duel tegen een sterke tegenstander. Vervolgens was het aan Sam en Tim. De eerste set verloren ze vrij kansloos, maar in de tweede set slaagden ze erin om de wedstrijd te doen kantelen. Ze sleepten een derde set uit de brand en wonnen die ook.
Bjorn en Wout speelden vervolgens hun tweede dubbelpartij. De eerste set werd nipt gewonnen, de tweede nipt verloren. Een derde en beslissende set moest dus de doorslag geven en daarin trokken beiden spelers het laken naar zich toe. Tussenstand: 3-1 in het voordeel van Oostrozebeke na de dubbels. Nog twee overwinningen uit de vier resterende enkelpartijen en de titel is een feit.
Sterspeler Sam ging door op zijn elan en won vlot zijn match. Wout volgde het voorbeeld van Sam en zorgde voor de beslissende 5-1 kloof, waardoor de kampioenstitel een feit is. Daarna won Bjorn ook nog zijn partij. Tim verloor zijn laatste match, waardoor een 6-2 overwinning op het bord stond en de champagne mocht ontkurkt worden.
Door deze titel speelt BCO volgend seizoen voor het eerst in zijn bestaan met de heren in 2e Liga!

Boven (vlnr): Sam Castelein, Wout Naessens, Tim Rysman, Stacey Van Colen
Onder (vlnr): Nico Vanparys, Bjrn Van Belleghem,
Ontbreken op de foto: Jorge De Cleyn, Olav Roelens, Arne Devaere

Nico
04/04/2014

 

BCO jeugdtoernooi

Op zondag 23 maart staat jaarlijkse jeugdtoernooi op het programma. Maar liefst 23 spelers stonden klaar om het beste van zichtzelf te geven in vele onderlinge duels.
Bij de -9 waren Lore Dewulf en Lander van Coillie de gelukkige die met een beker mochten pronken.
De -11 maakten er een mooie strijd van en uiteindelijk waren Elise Van Collie en Iben Lievrauw de gelukkige op het hoogste schavotje.
Bij de laatste categorie waren er nog meer spannende matchen. Enkele verlengingen moesten de winnaar aanduiden. Na veel zweet waren Britt Van Coillie en Jeroen Cocquyt de gelukkige winnaars.
Na een natje en een droogje konden de spelers blij en moe naar huis terugkeren.

Stijn
04/03/2014

 

Competitieploegen in actie

BCO 1D - Latem De Pinte 1D: 4-4
Na het gelijkspel tegen Gitse 1D op vrijdagavond 28 februari, wou Oostrozebeke 1D nu voor winst gaan in de thuismatch tegen Latem-De Pinte 1D. Helaas was het ook weer gisterenavond net niet en moesten we ons tevreden stellen met 1 punt en een 4-4 gelijkspel. Nochtans begonnen we met een 3-1 voorsprong aan de enkelpartijen, door drie maal winst in dubbel.
Shauni en Marthe wonnen samen hun beide dubbelspelen, Saar en Elke wonnen er ťťn en verloren het andere dubbelspel in 3 sets. Jammer, want daar zat zeker meer in! Marthe toonde dat het blessureleed van voor Nieuwjaar achter de rug is door weer volop op niveau te spelen en haar 3 matchen te winnen: zij zorgde voor het 4de punt. Shauni begon zeer overtuigend aan haar enkelspel, maar na winst in de 1ste set keerde het tij en verloor ze alsnog in 3 sets. Ook Elke en Saar konden niet winnen, waardoor de einduitslag eindigde op een gelijkspel. Volgende match in 3de liga: donderdag 6 maart tegen Wit-Wit Ronse.
Spelers van dienst: Shauni Goemaere, Marthe Tack, Elke Vanparys, Saar Bentein
BCO 1H - Gentse 1H: 4-4
De laatste ontmoeting van de heenronde werd gespeeld tegen Gentse. Sam en Wout verloren hun eerste dubbelpartij na 2 sets, Tim en Bjorn herstelden meteen het evenwicht.
Vervolgens wonnen zowel Sam en Tim als Wout en Bjorn hun dubbelwedstrijd; 3-1 na de dubbels. Sam kon de goede lijn niet doortrekken en verloor zijn enkelpartij. Bjorn, Tim en Wout wisten hun wedstrijd wel winnend af te sluiten waardoor de ontmoeting met 6-2 gewonnen werd. Volgende zondag staat de terugwedstrijd tegen dezelfde ploeg al op het programma.
Spelers van dienst: Sam Castelein, Bjorn Van Belleghem, Tim Rysman, Wout Naessens

Saar/Nico
04/03/2014

 

Verslag Provinciaa?l Kampioensc?hap te Deerlijk

BADMINTONCLUB OOSTROZEBEKE PAKT OPNIEUW ZEER STERK UIT OP HET PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP MET MAAR LIEFST 21 MEDAILLES

7 x goud, 9 x zilver en 6 x brons voor beloftevolle Oostrozebeke jeugdspelers

Op 8 en 9 februari ging het Provinciaal Kampioenschap door in Deerlijk. Organiserende club DZ99 mocht maar liefst 21 medailles overhandigen aan spelers van Badmintonclub Oostrozebeke.
Ieder jaar opnieuw slaagt deze succesvolle generatie jeugdspelers erin om zijn stempel te drukken op zowel de Provinciale als de Belgische kampioenschappen. Dit jaar gingen ze met 7 titels lopen in diverse categorieŽn, en werden er bovendien nog 9 zilveren en 5 bronzen medailles gewonnen. Outstanding dit jaar was Gertjan Devaere, maar ook andere spelers, zoals Marthe Tack, Evy Vervelghe, Thomas Debaere, Karsten Maselis en Yara Kint lieten mooie prestaties optekenen.

Gertjan Devaere drievoudig provinciaal kampioen
Door verschillende overwinningen op klassementstoernooien en competitiewedstrijden toonde Gertjan dit jaar al aan dat hij een gigantische stap voorwaarts heeft gemaakt. Dit PK was dan voor hem ook de kers op de taart: hij werd provinciaal kampioen in het enkelspel en in het dubbelspel (met partner Brent Ryckebusch) in de categorie -15. Bovendien won hij ook de provinciale titel in een hogere categorie (-17) samen met Marthe Tack. Zij wist ook nog een zilveren medaille in het enkelspel (categorie -17) en in het damesdubbel (met Jade Blondeel, categorie -19) weg te kapen.

BCO oppermachtig in de categorieŽn -15 en -13
Naast de twee titels van Gertjan bij de -15, haalden ook Thomas Debaere en Evy Vervelghe medailles binnen voor BCO. Samen haalden zij een zilveren medaille in het gemengd dubbel, en de 2de plaats was ook voor hen in het heren dubbel (Thomas Debaere samen met Siebert Mylle), en in het damesdubbel (Evy Vervelghe samen met Ellen Rousseau). Evy kroonde zich ook tot provinciaal kampioene in het enkelspel.
In de categorie -13 werd Karsten Maselis provinciaal kampioen in het gemengd dubbel (samen met Maren Vangampelaere) en 2de in herendubbel (samen met Benedict Vanhoutte). In deze leeftijdsklasse kon Yara Kint ook 2 zilveren medailles behalen in het enkelspel en damesdubbel (samen met Manou Debruyckere).

Volledig overzicht resultaten BCO
Goud
U13 GD Karsten Maselis en Maren Vangampelaere
U15 JE Gertjan Devaere
U15 JD Gertjan Devaere en Brent Ryckebusch
U15 ME Evy Vervelghe
U17 GD Gertjan Devaere en Marthe Tack
U17 MD Lotte Derudder en Marie Demeyere

Zilver
U13 JD Karsten Maselis en Benedict Vanhoutte
U13 ME Yara Kint
U13 MD Yara Kint en Manou Debruyckere
U15 GD Thomas Debaere en Evy Vervelghe
U15 JD Thomas Debaere en Siebert Mylle
U15 MD Evy Vervelghe en Ellen Rousseau
U17 ME Marthe Tack
U19 MD Marthe Tack en Jade Blondeel

Brons
U11 JD Jasper Devos en Lowie Dewulf
U13 ME Britt Van Coillie
U13 MD Britt Van Coillie en Lara Supply
U15 MD Louise Tack en Julie Hamers
U17 ME Lotte Derudder

Koen
12/02/2014

 

Competitieploegen in actie

BCO 1D - Landegem 1D: 5-3
Na het zware 1-7 verlies vorige week tegen 4Ghent wilden de dames van BCO eenzelfde resultaat absoluut vermijden. Ploegkapitein Luc Goemaere had opnieuw goed nagedacht over de ploegopstelling en op papier leek Landegem een haalbare kaart.
De eerste dubbel van Joke en Anne-Sophie ging echter meteen verloren. Joke en Shauni zetten deze situatie meteen recht door het volgende dubbelspel overtuigend te winnen. Saar en Anne-Sophie begonnen goed aan hun partij, maar daarna volgden 2 sets met ups en downs. Finaal konden ze de 3de set toch binnenhalen. Ook Shauni en Elke wonnen waardoor er met een comfortable 3-1 voorsprong aan de enkelspelen kon begonnen worden.
Omdat het anders een saaie ontmoeting dreigde te worden, besloten de dames van BCO om nog voor wat spanning en entertainment te zorgen voor hun supporters. Joke speelde zeer verdienstelijk, maar moest na 3 spannende sets toch haar meerdere erkennen in haar tegenstandster. Door een lange examenperiode en een gebrek aan matchritme kon veelwinnaar Shauni dit keer niet uitpakken waardoor ze haar partij verloor met spannende 21-23-cijfers in de 3de set.
Saar en Elke moesten dus allebei hun enkelwedstrijd winnen om de 5-3 overwinning binnen te halen. De trend van de dag was duidelijk "driesetters spelen". Saar en Elke speelden bijna simultaan en stonden in set 3 11-10 voor. Ploegkapitein Luc Goemaere liep al ijsberend van de zenuwen door de sportzaal, maar finaal werden ook deze enkelspelen gewonnen. Een spannende 5-3 overwinning dus !
Spelers van dienst: Shauni Goemaere, Joke Delfosse, Anne-Sophie Priem, Elke Vanparys, Saar Bentein

Saar
09/02/2014