't Is gebeurd !!

BCO 1G KAMPIOEN IN 3DE LIGA NA SPANNENDE TITELSTRIJD
Na een seizoen in 3de liga promoveert de eerste gemengde ploeg van Oostrozebeke opnieuw naar 2de liga. Zondagavond 16 december wonnen ze verdiend de spannende titelstrijd met DZ99 door nipt te winnen van Tielt. Op deze manier bevestigt de getalenteerde ploeg opnieuw zijn positie op de Vlaamse badmintonkaart. De strijd in 3de liga was dit jaar bijzonder spannend, maar de motivatie, focus en gedrevenheid van alle spelers zorgde ervoor dat Oostrozebeke zich dit jaar opnieuw verdiend tot kampioen mag kronen.
Kampioen na een spannende titelstrijd
Aangemoedigd door de vele supporters, die meteen ook eens de nieuwe cafetaria in de sporthal uittestten, kruisten Sam Castelein, Jorge De Cleyn, Bjorn Van Belleghem, Wout Naessens, Shauni Goemaere, Marthe Tack en Elke Vanparys de degens met de gemengde ploeg van Tielt. Shauni en Marthe konden overtuigend de 1ste damesdubbel winnen. Bij Sam en Jorge ging dit iets moeizamer, maar zij haalden het 2de punt van de ontmoeting binnen.
Shauni kon vervolgens zoals altijd overtuigend haar enkelspel winnen, maar Marthe moest helaas de strijd staken met een hamstringblessure. Sam Castelein nam het op tegen zijn naamgenoot en won ook op een overtuigende manier. Bjorn deed zijn uiterste best, maar moest finaal na een spannende match toch zijn meerdere erkennen.
BCO 1G had dus nog een punt nodig om deze ontmoeting te winnen en daar zorgden Wout en Elke voor: Oostrozebeke won met een nipte maar verdiende 5-3 van Tielt.

Titel als bekroning van jarenlange inzet van spelers en club
De 1ste gemengde ploeg van Oostrozebeke heeft een sterke kern met spelers die intrinsiek veel talent hebben en dit ook jaar na jaar bewijzen. Een blik op de resultaten van dit seizoen leert ons dat vaste waarden en sterkhouders Shauni Goemaere en Sam Castelein maar liefst al hun enkelspelen wonnen. Een pluim op de hoed van de jeugdwerking van Badmintonclub Oostrozebeke die jaar na jaar blijft investeren in nieuw talent.
De basis werd de laatste 3 jaren verder uitgediept met enkele nieuwe spelers zoals Tim Rysman, Jorge De Cleyn, Bjorn Van Belleghem, Joke Delfosse en Wout Naessens om de resultaten verder op te drijven. En dat deze tactiek loont, werd zondag nog maar eens bewezen. Deze ploeg mag met ambitie aantreden in 2de liga, wat maar liefst de 2de hoogste klasse is op Vlaams niveau. Een hele knappe prestatie dus!

Nadien werd de titel gevierd onder competitiespelers, recreanten en bestuursleden, met champagne voorzien door Koen Castelein. Deze heeft ondertussen een lopende rekening bij de Colruyt wat de aankoop van champagne betreft. In vijf jaar tijd behaalde hij maar liefst 9 (!) titels met de verschillende gemengde, heren- en damesploegen. Het perfecte resultaat van jarenlange inzet en passie voor de club. Misschien wordt dit op het einde van dit competitieseizoen wel gevierd met een 10de titel? De spelers zullen er alvast volledig voor gaan!

Achter (vlnr): Wout Naessens, Elke Vanparys, Bjorn Van Belleghem, Jorge De Cleyn
Onder (vlnr): Marthe Tack, Sam Castelein, Shauni Goemaere, Nico Vanparys
Ontbreken op de foto: Joke Delfosse, Tim Rysman

Saar
15/12/2013

 

Competitieploegen in actie

VALKAART 2G - BCO 2G: 7-1 - Nieuw talent in de arena
Zondagmorgen 7 december om 9h - veel te vroeg - tekenden Arne, Stijn, Nico, Saar, Yara en Elke present in Oostkamp om het op te nemen tegen De Valkaart. Vooraf wisten we dat het geen al te evidente ontmoeting ging worden, maar Nico had genoeg energie voor ons allen zodat we in een positieve mindset aan de ontmoeting begonnen.
De vele kreten van Stijn toonden duidelijk aan dat de herendubbel samen met Arne helaas meteen naar de tegenstander ging. De dames Saar en Elke waren nog niet volledig wakker in de eerste set, maar toen de supporters ons tot vervelens toe aanspoorden om onze 'racket in de lucht' te houden konden wij relatief vlot de tweede set winnen. Helaas ging het spelniveau en onze racket in de derde set terug naar beneden en stonden we na beide dubbelspelen al 0-2 achter.
Arne speelde zeer verdienstelijk tegen een B2-speler, maar kwam telkens enkele punten tekort om de wedstrijd te winnen. Eenzelfde verhaal bij Nico: een goede match in drie sets, maar net niet goed genoeg. Ook nog even meegeven dat Nico zijn energiepeil nog steeds zeer hoog was, aangezien hij het nodig vond om tijdens de match eens in het decor te vliegen om een tafel af te breken. Saar volgde in hun voetsporen door nog maar eens een driesetter te spelen die na heel wat fouten en algemene 'brokkelinge' naar de tegenstandster ging. Yara - nog maar 11 jaar oud, maar een talent in wording - streed voor wat ze waard was. Ze kon heel wat mooie punten scoren tegen een B2-speelster en tevens heel wat ervaring opdoen.
Vervolgens speelde ze met Stijn een mixpartij die helaas ook verloren ging. Gelukkig brachten broer en zus Vanparys toch nog een punt binnen zodat we niet met een 0-8 pandoering naar huis moesten gaan. Op 21 december staat een belangrijke ontmoeting tegen Westhoek gepland die we moeten winnen om onze plaats volgend jaar in 1ste provinciale te behouden. Supporters op post dus!
Spelers van dienst: Arne Devaere, Stijn Vandeplassche, Nico Vanparys, Saar Bentein, Yara Kint, Elke Vanparys

Saar
08/12/2013

 

Competitieploegen aan zet

BCO 2G - Westhoek 2G: 6-2
Met een delegatie van maar liefst 7 spelers stonden we zondagavond 20 oktober klaar om de tweede gemengde ploeg van Westhoek te ontvangen. Ploegkapitein Nico had vooraf aangekondigd dat dit een cruciale match ging zijn om de degradatie te vermijden en dus zette iedereen zijn beste badmintonbeentje voor.
Dat de herendubbel dit jaar wel goed draait bewezen Nico en Olav. Hoewel er enkele fouten vielen te noteren, konden ze toch mooi winnen. Saar en Elke daarentegen volgden het voorbeeld van de heren niet en verloren in 2 sets. Voor aanvang van de enkelwedstrijden bleef het dus spannend.
Shauni toonde ons opnieuw waarom haar aanwezigheid belangrijk is op cruciale matchen door relatief vlot te winnen van Elly Annys. Saar kon 2 spannende sets uit de brand slepen tegen een hoger geklasseerde speelster, maar moest finaal toch haar meerdere erkennen. Gelukkig konden de heren opnieuw 2 punten binnenhalen: Tim - driesetter - Rysman kon winnen tegen Matthias Marteel en Nico won overtuigend in 2 sets.
Om de kers op de taart te zetten, besloten de spelers van Oostrozebeke 2G om ook beide mixpartijen te winnen: Shauni en Gertjan deden dit in drie spannende sets tegen Cato Claeyssens en Wannes Naessens, terwijl Tim en Elke in 2 sets komaf maakten met hun tegenstanders. Met deze 6-2 winst verstevigen we onze positie in 1ste provinciale alvorens aan de terugronde te beginnen op 4 november! .
Spelers: Olav Roelens, Nico Vanparys, Tim Rysman, Gertjan Devaere, Elke Vanparys, Shauni Goemaere, Saar Bentein

DZ 2G - BCO 1G 2-6
DZ - Oostrozebeke was opnieuw een sleutelmatch. Beide ploegen dingen mee naar de titel en kwamen dan ook met hun sterkste opstelling voor de dag.
Sam en Jorge wonnen vlot het heren dubbel, Shauni en Marthe hadden iets meer moeite nodig, maar wonnen uiteindelijk ook na 3 sets. Sam zette zijn zegereeks voort en won ook zijn enkelpartij. Tim maakte er dan weer een triller van in zijn partij, maar kon na een nipte 21-19 zege in de 3de zijn partij binnenrijven. Zo stond het al snel 0-4.
Nog 1 overwinning was nodig om de ontmoeting te winnen. Hiervoor kon Marthe zorgen, maar dan moest er gewonnen worden van een hoger geklasseerde speelster. Tegen A-speelster Lisa Demeyere speelde Marthe heel knap mee en wist ze zelfs een 3de Joke dan voor de overwinning? Tegen een goede B1-speelster had ze het moeilijk, maar maakte toch enkele knappe punten. Uiteindelijk verloor Joke na twee sets.
Er moest dus nog een van de twee gemengde wedstrijden gewonnen worden. Hierin lieten zowel Jorge en Shauni als Tim en Joke geen twijfel bestaan en beide koppels wonnen na een sterke partij in 2 sets.
Einduitslag: 2-6, waardoor Oostrozebeke over DZ springt, in het zog van leider Westhoek.
Spelers: Marthe Tack, Shauni Goemaere, Joke Delfosse, Sam Castelein, Tim Rysman, Jorge De Cleyn

Nico
14/10/2013

 

Competitieploegen aan zet

BCO 1G - WESTHOEK : 4-4 - Topper onbeslist
De topper tussen Westhoek en Oostrozebeke 1G, oftewel de nummers 1 en 2 uit de stand, werd op voorhand aangekondigd als een sleutelmatch. Beide ploegen waren dan ook op en top gemotiveerd en het verloop was ook spannend. Marthe en Joke startten met een nederlaag in het dames dubbel. Sam en Nico konden na een krappe 21-19 winst in de 3de set de bordjes weer gelijk stellen, 1-1.
Vervolgens won Sam in 2 sets zijn enkelpartij, maar Bjorn verloor de 2de heren enkel, eveneens in 2 sets. Opnieuw gelijkstand dus, 2-2. Daarna begon Marthe aan haar wedstrijd. Ze won de 1ste set, maar kon haar niveau niet aanhouden en verloor na 3 spannende sets. Joke moest de score opnieuw in evenwicht brengen, en dat deed ze ook. Ze won de 1ste set na een felbevochten strijd met 29-27. De 2de set werd verloren, maar de 3de set werd opnieuw gewonnen, waardoor ze haar partij winnend afsloot.
Met een 3-3 tussenstand werden de mixwedstrijden aangevat. Indien we de ontmoeting nog wilden binnenhalen, moesten de resterende 2 wedstrijden dus gewonnen worden. Joke en Bjorn gaven alvast het goede voorbeeld door na 3 spannende sets te winnen. Marthe en Sam verloren op hun beurt de 1ste set, maar vochten terug in de 2de set, die ze konden winnen. Een 3de set moest dus voor de beslissing zorgen. Daarin ging het continu gelijk op met een 19-19 tussenstand tot gevolg. Maar na twee foutjes aan Oostrozebeekse zijde werd deze triller nipt verloren met 21-19.
Gevolg: een 4-4 gelijkspel, waardoor het verschil in de stand 2 punten blijft.
Speelden voor Oostrozebeke: Marthe Tack, Joke Delfosse, Sam Castelein, Bjorn Van Belleghem, Nico Vanparys

Torhout 1G - BCO 2G 2-6
Onderweg naar Torhout kwamen we euforische supporters van De Rode Duivels tegen die ons op gepaste wijze begroetten. Hoewel we vooraf wisten dat Torhout, momenteel op kop in 1ste provinciale, een zware dobber ging worden, probeerden we toch, net zoals De Rode Duivels, voor een klein mirakel te zorgen.
De eerste damesdubbel, gespeeld door Elke en Saar, doorprikte deze ambitie meteen en ging zeer rap verloren tegen een A- en een B2-speelster. Gelukkig konden Olav en Gertjan hun herendubbel winnen in 3 spannende sets. Elke streed vervolgens voor wat ze waard was tegen A-speelster Sofie Descheemaeker en kon, hoewel de wedstrijd verloren ging, toch enkele mooie punten scoren. Arne had het niet in de markt tegen een sterke B2-speler en ook het enkelspel van Saar ging verloren tegen een B1-speelster, hoewel deze wedstrijd best wel nog spannend was.
'Winnaar van de avond' was Gertjan die zijn enkelspel na 3 mooie sets kon winnen. Voor aanvang van de mixpartijen was deze ontmoeting dus al verloren en helaas bevestigden de mixspelen deze trend: zowel Saar en Olav als Elke en Arne moesten hun meerdere erkennen in de Torhoutse spelers.
De 2-6 nederlaag werd nadien in de cafetaria verwerkt: 'winnaar van de avond' Gertjan bewees daar dat hij van alle markten thuis is door de Torhoutse spelers ook glansrijk te verslaan in de competitie 'eat as much as you can'.
Spelers van dienst: Olav Roelens, Gertjan Devaere, Arne Devaere, Elke Vanparys, Saar Bentein

Nico
14/10/2013

 

Competitieploegen in actie

BCO 1G - OUDEGEM 2G : 5-3 - De comeback van Marthe Tack
Terwijl de rest van Oostrozebeke zich kostelijk amuseerde op de jaarlijkse kermis, kregen de spelers van Oostrozebeke 1G de sterke ploeg van Oudegem voorgeschoteld. Het beloofde een spannende ontmoeting te worden en deze verwachtingen werden ook ingelost.
Shauni en Marthe gunden de tegenstand maar weinig punten in de eerste damesdubbel. Bij Sam en Jorge was het net iets spannender, maar ook deze dubbel werd relatief vlot gewonnen.
Daarna toonde Marthe Tack aan waarom dit artikel terecht naar haar wordt vernoemd: net terug uit blessure won ze zeer vlot haar enkelspel met droge 21-7 en 21-5 cijfers. Dit belooft voor de rest van het seizoen! Joke kon na een driesetter haar voorbeeld jammer genoeg niet volgen en ook Bjorn ging nipt de boot in tegen een sterke tegenstander. Gelukkig bracht Sam soelaas door zijn enkelspel relatief vlot te winnen zodat er nog maar 1 mixpartij moest gewonnen worden om de overwinning binnen te halen.
Daar zorgden Jorge en Shauni voor zodat Oostrozebeke 1G met een nipte 5-3 kon winnen van Oudegem 2G en zo zijn positie in 3de liga verstevigt.
Spelers van dienst: Shauni Goemaere, Marthe Tack, Joke Delfosse, Sam Castelein, Jorge De Cleyn, Bjorn Van Belleghem

BCO 2G - DE VALKAART 2G: 3-5 - Een verhaal van net niet en van driesetters
Aan de andere kant van de zaal nam Oostrozebeke 2G het op tegen de Valkaart 2G. Nico en Gertjan speelden goed mee, maar kwamen op de cruciale momenten tekort om hun dubbelspel te winnen. Saar en Anne-Sophie keken in de 1ste set voortdurend tegen een achterstand aan, maar maakten er nog een thriller van door deze 1ste set met 30-28 te winnen. Dat deze eerste set heel wat moeite kostte was te merken aan de daaropvolgende sets die jammer genoeg beiden verloren gingen. Na de dubbels moesten we dus al een 0-2 achterstand goedmaken.
Gertjan begon overtuigend aan zijn enkelspel tegen een hoger geklasseerde speler maar na een spannende driesetter kon hij het helaas niet afmaken. Bij Elke eenzelfde verhaal: nipt verloren na een driesetter. Ook Tim en Saar hadden wel zin om driesetters te spelen, maar deze werden wel gewonnen zodat Oostrozebeke 2G zijn eerste 2 punten binnenhaalde.
Daarna konden Nico en Anne-Sophie hun mix winnen zodat een 4-4 gelijkstand nog mogelijk was. Helaas zorgden Elke en Tim voor de beslissende nederlaag zodat deze ontmoeting nipt verloren ging, en met een resem driesetters, met 3-5 cijfers.
Spelers van dienst: Elke Vanparys, Anne-Sophie Priem, Saar Bentein, Nico Vanparys, Gertjan Devaere, Tim Rysman

Saar
06/10/2013

 

Competitieploegen goed gestart

LEBAD 3G - BCO 2G: 3-5
Spelers van dienst: Olav Roelens, Gertjan Devaere, Stijn Vandeplassche, Shauni Goemaere, Saar Bentein
Op zaterdagavond 14 september trokken de spelers van Oostrozebeke naar de sporthal in Heule. De ontmoeting tegen Lebad stond op het programma en, gezien de zware concurrentie in 1ste provinciale, was het absoluut noodzakelijk om punten te pakken op deze ontmoeting. De herendubbel (Stijn en Olav) ging jammer genoeg al meteen verloren, maar Saar en Shauni zetten de situatie recht door hun damesdubbel relatief vlot te winnen.
In de enkels waren er zeer mooie overwinningen voor Shauni, Olav en Gertjan. Vooral deze laatste toonde met mooi en tactisch spel aan dat hij klaar is om zijn klassement te verhogen en B2 te worden. Na de enkelpartijen hadden we dus nog 1 punt nodig om de overwinning binnen te halen. Na twee gelijkopgaande sets konden Saar en Stijn hun mix net niet winnen, maar Gertjan en Shauni zorgden voor de verlossing. Na 3 spannende sets haalden ze het 5de punt van de avond binnen. Op naar de volgende!
Tielt 1G - BCO 1G: 2-6
Zondagmorgen stond de derby tegen Tielt op het programma. Met een veredelde B-ploeg stonden we om 9u paraat. Shauni en Elke haalden het eerste punt binnen door hun dubbel te winnen. Jorge en Nico konden hun voorbeeld niet volgen en gingen, na een verdienstelijke wedstrijd, in 2 sets onderuit tegen Sam en Sam.
Vervolgens begon Shauni aan haar enkelpartij. Ze maakte vlotjes komaf met de tegenstand en haalde het 2de punt voor Oostrozebeke binnen. Daarna speelde Elke de 2de minder overtuigend, maar Elke kon na 3 sets toch zegevieren. Ondertussen was ook Nico begonnen aan zijn match. Na 2 sets ging hij de boot in tegen 1 van de Sams.
Maar de (!) prestatie van deze ontmoeting moest dan nog komen. Olav, die we speciaal mee hadden voor een enkelwedstrijd, moest het opnemen tegen de andere Sam, een degelijke B1-speler. Olav ging kansloos ten onder in de eerste set, maar herstelde het evenwicht in de tweede set. Een derde set moest dus voor de beslissing zorgen. En daarin ging Olav door op z'n elan. Met enkele knappe rally's en punten dreef hij zijn tegenstander tot het uiterste. Na een fysieke slag wist hij uiteindelijk de overwinning binnen te rijven. 2-4 dus na de enkelpartijen.
Er was dus nog 1 zege nodig in de mixwedstrijden om de ontmoeting te winnen. En hiervoor zorgden Shauni en Jorge. Na goed samenspel haalden ze het vlot in 2 sets en was de overwinning een feit. In de laatste mix zorgden Elke en Nico voor de kers op de taart door ook hun wedstrijd na 3 sets winnend af te sluiten. Eindstand: 2-6 winst, waarmee de eerste overwinning van het seizoen binnen is. Hiermee volgen ze het voorbeeld van de 2de ontmoeting wist te winnen.

Saar
15/09/2013

 

Jeugdinitiatie

Op woensdag 4 en 11 september waren de jaarlijkse gratis initatielessen badminton. De opkomst was een groot succes! Maar liefst 28 kinderen kwamen de eerste trainingssessie (15u00 - 16u30) volgen en 18 kinderen de tweede trainingssessie (16u30 - 18u00).
De eerste trainingssessie is voornamelijk voor nieuwe spelers om de eerste stappen te zetten bij het badminton. Hier wordt voornamelijk spelenderwijs de basistechniek aangeleerd. De tweede trainingssessie is al voor de iets gevorderde spelers: de techniek wordt verder verfijnd en nieuwe technieken worden getoond. Dit alles gebeurt onder deskundige begeleiding van A-trainer Kristof Devriendt.
Moe maar tevreden konden de spelers terugkijken op de eerste trainingen van het nieuwe seizoen. Op naar de volgende ...
Nieuwe leden kunnen altijd komen proberen maar best seintje vooraf. U kan mailen naar jeugd@bcoostrozebeke.be

Jeugd
13/09/2013

 

Ziekenfonds

Alle documenten voor ingeven bij ziekenfonds kunt u hier vinden .

Bestuur
03/09/2013

 

Kalenders trainingen

Alle kalenders voor het nieuwe seizoen 2013-2014 staan online.

Klik hier voor meer informatie over de jeugdtrainingen.

Jeugd
29/08/2013

 

Inschrijving

Vanaf heden kan je je inschrijven voor het nieuwe seizoen 2013-2014.
Tot binnenkort !!
Alle info kan je hier vinden:

Bestuur
12/08/2013

 

Gemengde competitie 2013-2014

De vakantie is nog altijd bezig maar het nieuwe seizoen komt dichter.
Hieronder de nieuwe kalenders voor de gemengde competitie:
- Gemengde 1 (3de Liga): badmintonvlaanderen.toernooi.nl
- Gemengde 2 (1ste Prov): badmintonvlaanderen.toernooi.nl

Stijn
05/08/2013