't Is gebeurd

Zondagavond 9 december 2012 stond de tweede gemengde ploeg klaar op het op te nemen tegen Ieper. De opdracht was duidelijk: min 4 matchen winnen en dan kon de champagne ontkurkt worden.
Saar en Elke begonnen wervelend aan hun dubbelmatch en ook Olav en Matthias begonnen goed. Na de dubbelmatchen stond de logische 2-0 op het bord. Dan kwamen de enkelmatchen: Shauni maakte korte metten met haar tegenstander en dus was het al 3-0. Nog eentje…

Nico had het lastig in zijn enkel en speelde een 3-setter. Op hetzelfde moment speelden Saar en Matthias ook hun beslissende set. Wie haalde als eerste het verlossende punt? Nico, Saar of Matthias? Saar en Matthias wilden beide snel komaf maken. Uiteindelijk dook Matthias als eerste en kon hij het verlossende punt scoren. De kampioenstitel was een feit. Kort nadien wisten ook Saar en Nico hun match te winnen: 6-0.
Vrienden en vriendinnen werden op de hoogte gebracht en de felicitaties stroomden binnen. De resterende matchen waren puur genot en spelplezier. Lindsey en Nico, Shauni en Olav konden uiteindelijk ook hun mix winnen en zo werd het gemengde seizoen afgesloten met een mooie 8-0 overwinning.

En dan was het tijd voor champagne! I like !
Spelers: Lindsey Baert, Saar Bentein, Hermien Pattyn, Elke Vanparys, Shauni Goemaere, Stijn Vandeplassche, Olav Roelens, Simon Pattyn, Matthias Goemaere en Nico Vanparys.

Stijn
10/12/2012

BCO 2G nog 1 match verwijderd van de titel

Zaterdagavond trokken de spelers van BCO 2G naar het verre Middelkerke om hun leiderspositie te verstevigen. Hoewel het onfortuinlijke late uur (20h) ons tegen Varsenare geen windeieren had gelegd, moesten we deze ontmoeting wel winnen als we volgende week kampioen willen worden.
De damesdubbel werd vlot gewonnen door Saar en Shauni, maar de heren slaagden er niet in dit voorbeeld te volgen. Een gelijkaardige trend zette zich voort in de enkels: de dames van dienst haalden twee punten binnen, maar Olav en Stijn moesten hun meerdere erkennen in sterke tegenstanders. Net voor de aanvang van de mixpartijen wisselden de heren nog even van T-shirt omdat ze hun winnaarmentaliteit duidelijk nog niet naar voren konden brengen in de nieuwe blauwe T-shirts.
En het bleek de magische oplossing: zowel Nico en Shauni, als Stijn en Saar wonnen hun mixpartij zodat de eindstand 5-3 in het voordeel van BCO 2G was. Nu nog winnen tegen Ieper volgende week, en de titel is binnen !
Spelers van dienst: Olav Roelens, Nico Vanparys, Stijn Vandeplassche, Shauni Goemaere en Saar Bentein

Saar
3/12/2012

Foto's KW cup 2012

De foto's van de KWcup op 24 november kun je zien door te klikken op foto's .

Stijn
30/11/2012

Recreanten amuseren zich !

Met 5 recreanten trokken we richting Izegem. Vicky, Kathy, Bjorn, Kris en Wim waren onze vertegenwoordigers.
Vicky en Kathy wonnen in DD3 1 van hun 3 wedstrijden, maar hadden alweer veel leute.
Vicky en Kris wonnen in GD3 2 van hun 3 Wedstrijden.
Kathy en Wim wonnen in GD3 2 van hun 4 wedstrijden.
Wim en Christophe (speler van Brugge) wonnen in DH3+ ook 2 van hun 4 wedstrijden.
Bjorn en Bart wonnen in 4+ 2 van de 4 wedstrijden..

Wim
29/11/2012

KW cup Oostrozebeke

Zaterdag 24 november was het opnieuw hoogdag voor onze jeugdspelers. Maar liefst 26 jeugdspelers speelden mee in onze KW-cup verdeeld in verschillende categoriën.
's Morgens begonnen de -13 jongens: Britt Van Coillie, Louise De Cleck, Arthur Dejonckheere, Lennert Claerhout, Iben Lievrouw, Jeroen Cocquyt, Karsten Maselis, Matlin Devos, Mathias Verleye, Matthijs Bossuyt, Niels Vanhove, Niels Vanhauwaert en Robbe Coorevits. In de A-reeks was het een heel hoog niveau van alle deelnemers en Karsten haalde als enige Oostrozebekenaar de ½ finale maar verloor nipt. Jeroen kon net niet doorstoten naar de halve finale.
In de B-reeks kwamen nog veel jeugdspelers aan de beurt. Iben, Lennert, Matlin konden 2 matchen winnen maar dit was niet genoeg om door te stoten naar de volgende ronde.
Na de -13 kwamen de -11 aan de beurt: Amber Lambrecht, Elise Van Collie, Emma Vankeirsbulck, Renee Dewulf, Yara Kint, Arne Coudenys, Arthur Bossuyt, Jens Lievrouw, Mattis Vankeirsbulck en Michiel Debaere.
Elise, Yara konden 2 matchen winnen maar niet genoeg om door te stoten naar de finale. Arne won al zijn matchen en won uiteindelijk ook de finale in de B-reeks. Michiel werd knap tweede in de A-reeks! PROFICIAT
Als laatste stonden de -9 klaar om het beste van zichzelf te geven: Emiel De Cleck, Jasper Devos en Lowie Dewulf. Zowel Lowie als Jasper kwamen net te kort om de finale te spelen.
In dubbel vallen de mooie prestaties op van Yara (winnaar 11AMD), Jeroen (finalist 13AJD) en Elise (finalist 11BMD). PROFICIAT
Na een lange dag met mooie, sportieve en spannende wedstrijden was iedereen moe maar tevreden. Op naar volgende week in Tielt.
Alle winnaars en finalisten:
-9JE: Iben Vanthournout en Jasper Soetaert
-9ME: Mirthe Van Parys en Lola Vandecandelaere
-9D: Iben Ceenaeme/Jasper Soetaert en Caitlyn De Bree/Mirthe Van Parys
-11AJE: Ruben Coopman en Michiel Debaere
-11AME: Maren Vangampelaere en Nicky Verkouille
-11AMD: Maren Vangampelaere/Yara Kint en Evy Taveirne/Manou Debruyckere
-11BJE: Arne Coudenys en Lars Dewaele
-11BME: Amber Deplancke en Loena De Blaere
-11BJD: Martijn Ombecq/Daan Hellyn en Lars Dewaele/Emiel Vandevyvere
-11BMD: Loena De Blaere/Zippora Van Den Veegaete en Helena Schokkele/Elise Van Collie
-13AJE: Thomas Vanderbeken en Remi Leman
-13AME: Julie Hamers en Delphine Harhuis
-13AJD: Nathan De Troyer/Simon Boonants en Thomas Vanderbeken/Jeroen Cockuyt
-13AMD: Julie Hamers/Marthe Moreau en Delphine Harhuis/Birgit Van Ackere
-13BJE: Sören Lowie en Florian Stragier
-13BME: Birgit Van Ackere en Marthe Moreau
-13BJD: Davy Loosveld/Robin Naessens en Seppe Bauwens/Robin Desmet
-13BMD: Bo Debruyckere/Lieselore Vlaeminck en Leila De Cabooter/Floortje Van Colen

Of in volgend document:

Stijn
26/11/2012

Gemengd 2

Zondag 18 november speelde de 2de gemengde ploeg thuis tegen de leider Ombesa.
We hadden iets goed te maken want we hadden de koppositie verloren na de verloren ontmoeting tegen Varsenare. Niemand speelde toen op niveau en een logische nederlaag was het gevolg.
Shauni en Elke wonnen heel gemakkelijk hun dubbelspel en ook Nico en Stijn konden hun match winnend afsluiten: 2-0.
In de enkels startte Olav maar hij botste op een net te sterke tegenstander: verloren in verlenging. Daarna speelden Shauni, Elke en Stijn. Alle 3 konden ze winnen waardoor de zege al binnen is: 5-1.
De mix wedstrijden waren leuk om te volgen en onze spelers gaven nog 1x alles. Nico en Shauni wonnen gemakkelijk en ook Olav en Elke kon hun mix wedstrijd winnend afsluiten.
Einduitslag 7-1 waardoor we opnieuw op kop staan! Nu nog de laatste wedstrijden alles geven.

Stijn
19/11/2012

Provinciale Kampioenschappen

In het eerste weekend van november stonden de provinciale kampioenschappen op het programma. Een volledig weekend badminton in de Roeselare. Een pak spelers stonden klaar om het beste van zichzelf te geven in verschillende disciplines.
In de D-reeks waren Louise Tack, Karsten Maselis en Thomas Debaere klaar maar geen van dit trio konden doorstoten tot halve finale.
In de C2-reeks waren Lindsey Baert, Gert-Jan Devaere, Vicky Defauw, Chantal Vervaecke, Bjorn Viane en Evy Vervelghe klaar om het beste van zichzelf te geven. Helaas kon geen enkele speler ondanks hun sterk parcours doorstoten naar halve finalen.
Stijn Vandeplassche en Saar Bentein traden aan in de C1-reeks. Ook hier was er geen halve finale te bespeuren. Matthias Goemaere was de enigste speler in de B2-reeks maar ondanks vele verweerde jumpen kon hij geen halve finale halen.
In de B1-reeks traden maar liefst 3 spelers in actie: Lotte Derudder, Marthe Tack en Sam Castelein.
De mooiste prestatie kwam van Sam: hij won samen met zijn dubbelpartner Mathias de finale in het dubbelspel. PROFICIAT !
Marthe kon, samen met Marie doorstoten naar de finale maar konden deze niet winnen.
Lotte speelde sterk maar geraakte niet in de halve finale.
Voor velen is het net niet geworden. Nu alles op de competitie en wie weet valt er daar wel iets te rapen !

Stijn
16/11/2012

Zaal onbeschikbaar

Aan de ouders en jeugdspelers badminton,
Wegens organisatie van een eetfestijn t.v.v. Emmanuel Vanluchene is de sportzaal niet beschikbaar op zaterdag 8 december 2012.
Bijgevolg kan de training van zaterdag 8 december 2012 (groep Stacey) NIET doorgaan.
Jullie kunnen WEL op vrijdagavond 7 december 2012 van 18u30 tot 20 uur training volgen bij Ann-Sophie Priem.

Jeugdteam
30/10/2012

Recreantenontmoeting Wervik

5 recreanten zakten af naar Wervik naar het recreantentornooi aldaar.
Vicky en Kathy Desmet wonnen 2 van hun 3 wedstrijden in DD3.
Vicky Desmet en Kris Devaere wonnen 2 van hun 3 wedstrijden in DG3.
Wim Vannieuwenborgh en Kathy Desmet wonnen alle 4 hun wedstrijden in DG3.
Bjorn won 1 van de 3 wedstrijden in DH4+.
Volgende afspraak is het recreantentornooi in Izegem op 24 november. Wie zin heeft om mee te gaan mag dit gerust laten weten via ons emailadres: recreantenteam@bcoostrozebeke.be

Wim
30/10/2012

Yonex Youth Cup 20/10/2012

Ook op de Yonex Youth Cup in Auvelais was onze club vertegenwoordigd. Met maar liefst 7 spelers in 3 leeftijdscategoriën mogen we terecht fier zijn op onze jeugdwerking.
U11 Yara Kint: 1/3 gewonnen in enkel, 2/3 gewonnen in dubbel.
U11 Karsten Maselis: 1/2 gewonnen in enkel, 3/3 gewonnen in dubbel en dus ook als eindwinnaar naar boven gekomen. PROFICIAT !
U13 Louise Tack: 0/2 gewonnen in enkel, 0/4 gewonnen in dubbel.
U13 Evy Vervelghe: 1/3 gewonnen in enkel, 2/4 gewonnen in dubbel
U15 Gertjan Devaere: 1/2 in enkel maar wel doorgestoten naar volgende ronde maar helaas veloren. Dubbel verloren in de eerste ronde.
U15 Lotte Derudder: 2/2 in poule, doorgestoten naar 1/2 finale maar nipt verloren tegen vriendin en teamgenoot Marthe Tack (21-19). Dubbel verloren in 1/2 finale.
U15 Marthe Tack: behaalde 2x finale, zowel in enkel als in dubbel maar kon ze geen finale winnend afsluiten. Ze was er heel dichtbij maar het is net niet geworden.
Alle uitslagen kun je vinden op toernooi.nl .

Stijn
26/10/2012

Recreatnenontmoeting 21/10/2012

Ons recreantentornooi zit er weer op. Alles is goed verlopen, met dank aan iedereen die hieraan heeft meegewerkt. We kregen 79 duo’s over de vloer van diverse clubs.Er werden die dag 30 wedstrijden DH, 19 DD en 43 DG gespeeld. Wat hebben onze leden gepresteerd…
Bjorn won 3 van de 4 wedstrijden in DH4+
Lindsey won met Chantal 1 van de 4 wedstrijden in DD4+
Chantal won 3 van de 4 wedstrijden in DG4+
Vicky Defauw won met Luc Goemaere 2 van de 3 wedstrijden in DG3+
Vicky Defauw won 2 van de 4 wedstrijden in DD4+
Vicky Desmet won met Kris Devaere alle wedstrijden in DG3
Wim Vannieuwenborgh won met Kathy Desmet 2 van de 3 wedstrijden in DG3
Kathy Desmet won 2 van de 3 wedstrijden in DD3
Danny Claerbout en Luc Goemaere wonnen alle 4 hun wedstrijden in DH3+
Dirk Vermeulen won met Rob Gevaert 1 van de 4 wedstrijden in DH3+
Petra Braeckevelt won met Sophie Verhelst 1 van 3 wedstrijden in DD3
Thomas Debaere won met Andy Debaere 2 van de 4 wedstrijden in DH3+
Hopelijk heb ik niemand vergeten en zijn er geen foutjes ingeslopen. Als je iets verkeerd ziet, laat het gerust weten en we passen het zo snel mogelijk aan.
Je kan jezelf in actie zien op de vele foto's: facebook pagina .

Wim
25/10/2012

KW cup Zwevegem

Zaterdag 20 oktober waren de jongste van BCO aan slag. Voor de tweede KW cup trokken onze jongste naar Zwevegem.
Onder het motto "Ochtendstond geeft goud in de mond" waren de eerste spelers al om 8u30 in de sporthal: Robbe had het meeste slaap in de ogen en kon geen enkele match winnen. Volgende keer beter! Matlin en Lennert waren al iets meer wakker en konden 1 van de 3 matchen winnen en ook Mathias won 1 match. Jeroen kon zelf 3 van de 4 matchen winnen.
Iets later begonnen ook Arne, Elise en Bram hun matchen. Elise speelde heel goed en won 2 van de 3 matchen.
Arne won ook 2 van de 3 matchen en mocht dankzij punten naar de finale. Daar verloor hij nipt maar hij mocht toch pronken met een 2de plaats. Als laatste speelde Bram: ondanks dat hij laat mocht beginnen was hij niet goed wakker. Hij kon geen enkele match winnen.
Op het einde was iedereen moe maar tevreden.
En of het plezant was:

Stijn
20/10/2012

BCO 2G - Barloke 2G

Zondag speelde onze 2de ploeg tegen Barloke, uit Leffinge. De heren dubbel werd door Simon en Stijn in 3 sets verloren. Saar en Hermien zetten de scheve situatie van de heren meteen recht in het dames dubbel: winst in 2 sets.
Vervolgens mocht Simon aantreden in het enkelspel. Tegen een jong talent verweerde hij zich kranig, maar verloor uiteindelijk, 19-21 in de 3de set. Daarna won Olav vlot zijn enkelpartij. Hermien maakte het iets spannender en won na 3 sets, waarvan de laatste opnieuw op 21-19 eindigde. Tot slot walste Saar over haar tegenstandster en maakte het na 2 korte sets af. Tussenstand: 4-2.
Er moest dus nog 1 van de 2 gemengde wedstrijden gewonnen worden om de overwinning binnen te halen. Koppels van dienst waren Hermien & Olav en Saar & Stijn. Beide duo’s verloren de eerste set, maar wonnen vervolgens de 2de set. Saar en Stijn wonnen uiteindelijk hun match na 3 sets, Hermien en Olav verloren hun partij, ook al na 3 sets.
Eindstand: 5-3 winst.
Speelden voor Oostrozebeke: Hermien, Saar, Olav, Simon en Stijn.

Nico
15/10/2012

Verslagen competitie

Op zondag 7 oktober stond opnieuw een drukke competitiedag geprogrammeerd voor beide gemengde ploegen.
De tweede gemengde ploeg (Simon Pattyn, Olav Roelens, Nico Vanparys, Elke Vanparys en Saar Bentein) speelde een uitmatch tegen De Valkaart, terwijl de eerste ploeg thuis bleef om het sterke BC Zwijndrecht te bekampen. Hoewel het voor velen een vroege ochtend was, slaagde de tweede ploeg erin om met overtuigende 6-2 cijfers te winnen van BC de Valkaart. Enkel de punten van de herendubbel en een gemend dubbel gingen naar de tegenstander.
De eerste ploeg (Jorge De Cleyn, Sam Castelein, Bjorn Van Belleghem, Stacey Van Colen, Lotte Derudder, Marthe Tack en Shauni Goemaere) hoopte om hun collega’s te evenaren, maar de tegenstander was net iets te sterk zodat BCO 1G met 1-7 verloor van Zwijndrecht. Zoals vorige week slaagde de jonge Marthe Tack er als enige in om een punt voor de ploeg te verzilveren na een knappe enkelwedstrijd.

Saar
07/10/2012

BCO aan de slag

Tornooi Tielt
Onze dame wint in B1 categorie het internationaal tornooi van Tielt. Proficiat Shauni.
In diezelfde reeks verloor Marthe Tack in de halve finales tegen Marie Demeyere uit Deerlijk, die dan op haar beurt de finale verloor tegen Shauni.
In het heren enkel werd Bjorn Viane verdienstelijk 3de in de D-reeks evenals Vicky Defauw die ook 3de werd. Beiden verloren hun halve finale.
Ook winst in het dubbel gemengd voor Bjorn Viane en zijn vrouw Lindsey Baert. Proficiat!
Verder kwamen ook nog in actie: Thomas, Louise, Chantal, Evy, Arne, Stijn, Saar en Mathias.

Interclub
Een verzwakte 1ste gemengde ploeg moest het zonder Sam Castelein (op reis) en Shauni Goemaere (tornooi Tielt) zwaar afleggen tegen De Mintons uit Sint-Niklaas. Het werd een 1-7 nederlaag. Enkel Marthe Tack won haar wedstrijd.
Spelers van dienst waren Jorge De Cleyn, Bjorn Van Belleghem, Stacey Van Colen en Nico Vanparys bij de heren en Elke Vanparys, Lotte Derudder en Marthe Tack bij de dames.
Wedstrijden tot nog toe gespeeld : BCO - Lokeren : 5-3
Leuven - BCO : 2-6
BCO - Sint Niklaas : 1-7
Volgende wedstrijden : zondag 7 oktober : thuis tegen Zwijndrecht en op 14 oktober uitwedstrijd naar Royal Antwerp.

Gemengd 2 speelde reeds 2 wedstrijden.
Tegen Varsenare werd het een 6-2 overwinning en in het Brugse Ombesa werd 4-4 gespeeld. BCO staat samen met Ombesa aan de leiding met 3 punten.
Speelden voor BCO : Shauni Goemaere, Elke Vanparys, Hermien Pattyn en Saar Bentein bij de dames en Olav Roelens, Nico Vanparys en Stijn Vandeplassche bij de heren;
Volgende wedstrijden : op zondag 7 oktober naar De Valkaart (Oostkamp) en op zondag 14 oktober thuis tegen Middelkerke.
Supporters uiteraard altijd welkom.

Koen
01/10/2012

Enquête blessurepreventie bij badminton

Graag jouw medewerking bij een korte enquête over blessurepreventie bij badminton. Deze test is anoniem en zal niet veel van je tijd in beslag nemen.
Meer info kun je hier vinden: http://astridmylle.blogspot.be/p/blessurepreventie.html .

Astrid
01/10/2012

Gemengd 1 en gemengd 2 aan de slag

Zaterdag moesten de spelers van de 2de gemengde ploeg (Stijn Vandeplassche, Olav Roelens, Nico Vanparys, Hermien Pattyn en Saar Bentein) al vroeg uit de veren om aan te treden tegen Ombesa 1G. Nadat de dubbels zowel door de dames als de heren verloren werden, was het al duidelijk dat de Brugse ploeg geen katje om zonder handschoenen aan te pakken was. Toch slaagden de spelers van Oostrozebeke 2G erin om 3 van de 4 enkelpartijen te winnen zodat de overwinning plots toch binnen handbereik was. Hermien en Stijn speelden een sterke mixpartij maar Saar en Nico konden hun voorbeeld helaas niet volgen zodat de stand op een 4-4 gelijkspel bleef.
Zondag moesten de spelers van de 1ste gemengde ploeg (Jorge De Cleyn, Nico Vanparys, Bjorn Van Belleghem, Lotte Derudder, Marthe Tack, Elke Vanparys) aantreden tegen de Dijlevallei. Hoewel ze vorige week nog de overwinning in de wacht konden slepen, begon de match niet zoals gewenst voor Oostrozebeke. Het voorbeeld van de tweede gemengde ploeg werd gevolgd en beide dubbels gingen naar de tegenpartij. Vervolgens stonden de enkelwedstrijden op het menu. Lotte won haar partij na een sterke match, Marthe moest nipt de duimen leggen na 3 spannende sets. Bjorn won daarna vlot zijn enkelpartij, maar Nico kon het voorbeeld van Bjorn niet volgen. Na de enkelpartijen stond het dus 4- 2 voor de thuisploeg. Tot slot waren er nog twee gemengde dubbels waarin zowel Lotte en Jorge als Elke en Nico hun meerdere moesten erkennen. Eindstand: 6-2 verlies.

Saar
24/09/2012

Recreantenontmoeting 21 oktober 2012

Op zondag 21 oktober 2012 kan iedereen zich volledig uitleven op onze recreantenontmoeting.
Meer info kun je vinden in volgend document:

Recreantenteam
12/09/2012

Badminton is Life, persartikel

Op zaterdag 1 september was er onze Badminton is Life. En of het plezant was...: artikel Nieuwsblad.

Wim
06/09/2012

Gemengd 1 schiet uit de startblokken

Bij de start van het nieuwe badmintonseizoen moest Oostrozebeke 1G, die dit jaar aantreden in 2de liga, het meteen opnemen tegen een moeilijke tegenstander, namelijk Lokerse 1G. Eerst werden de heren-en damesdubbel gespeeld. Jorge en Sam, die het opnamen tegen het sterke Lokerse duo Van Der Sypt-Debruyne, konden in 3 sets winnen. Shauni en Elke speelden tegen het duo D'Hont - Vanderveken. Helemaal onverwacht konden Shauni en Elke hun damesdubbel winnen in 3 sets zodat BCO meteen met een 2-0 voorsprong aan de enkelwedstrijden kon beginnen. In de eerste herenenkel nam Sam het op tegen Florian Debruyne en na een lastige wedstrijd ging de overwinning naar Sam. De tweede herenenkel werd gespeeld door Simon. Hij moest het opnemen tegen een sterke Frederik Desander. In de eerste set zorgde Simon bijna voor de stunt, maar hij verloor de set nipt in de verlengingen met 23-25. Simon speelde ook een verdienstelijke tweede set, maar moest de duimen leggen tegen een hoger geklasseerde tegenspeler.
Daarna waren de dames aan de beurt. De eerste damesenkel werd gespeeld door Shauni. Ze nam het op tegen Joke D'Hont. In de eerste set stond Shauni 15-20 achter, maar kon ze de set toch nog winnen met 22-20. Ook de tweede set werd gewonnen. Elke speelde de tweede damesenkel tegen Ellen Vanderveken. Elke zorgde bijna voor een stunt door de tweede set te winnen van een hoger geklasseerde speelster maar na een sterke wedstrijd verloor Elke toch in 3 sets. Na de enkels was de tussenstand 4-2 in het voordeel van Oostrozebeke.
Er moest 1 gemengd dubbel gewonnen worden om de overwinning in de wacht te slepen. Jorge en Shauni speelden tegen Desander - D'Hont en slaagden erin om de wedstrijd in 2 sets te winnen. Zo bewees Shauni nog maar eens haar klasse door in het begin van het seizoen meteen al haar wedstrijden te winnen. Sam en Elke speelden tegen Van Der Sypt - Vanderveeken. Hoewel Oostrozebeke deze match verloor tegen het zeer sterke Lokerse duo, was de eindstand 5-3 in het voordeel van Oostrozebeke 1G.

Tegen alle verwachtingen in ging de overwinning naar Oostrozebeke 1G en is de eerste overwinning in 2e liga een feit! De spelers van Oostrozebeke haalden allemaal een goed niveau op de eerste competitiematch. Op naar de volgende!
Spelers: Jorge De Cleyn, Sam Castelein, Simon Pattyn, Shauni Goemaere & Elke Vanparys

Shauni
05/09/2012

Jeugd initiatieles

Op zaterdag 1, woensdag 5 en woensdag 12 september kan je GRATIS proeven van badminton. Meer info kun je vinden in volgend document:

Jeugdteam
03/09/2012

Jeugdkalenders

De nieuwe jeugdkalenders kun je vinden op de pagina jeugd pagina.

Stijn
03/09/2012

Badminton is Life

Op zaterdag 1 september was er onze Badminton is Life.
Het was een gezellige en leuke badmintondag maar de kers op de taart ontbrak: het wereldrecord was onhaalbaar.
Alvast een grote merci aan alle spelers, medewerkers en sympatisanten.
Foto’s van de 12-uren badminton kan je vinden op de facebook pagina van de recreanten: www.facebook.com/recreantenteam ofwel op picasa webalbum.

Wim
02/09/2012

Badminton is Life, personferentie

Op donderdag 5 juli 2012 is onze promotie echt begonnen met een persconferentie: zowel De Streekkrant, Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad waren aanwezig. Morgen, zaterdag 7 juli 2012 zal er een artikel verschijnen in het Nieuwsblad.
Hou de kranten en andere media in de gaten en je zult ons nog zien en horen...
Hieronder kun je al de foto zien.

(Foto: Julien Cluyse)

Stijn
21/06/2012

Badminton is Life

Op zaterdag 1 september 2012 is het zover: ons grote Badminton is Life evenement!! Het wordt een dag vol badminton, plezier, gezellig samenzijn en een wereldrecordpoging. Alles staat in het teken om geld in te zamelen voor de plaatselijke afdeling van het Rode Kruis.
Meer info kun je hier vinden.

Stijn
21/06/2012

Youth Cup Royal Antwerp

Louise Tack en Karsten Maselis hebben deelgenomen aan de het laatste tornooi van de Youth Cup in Borgerhout (Royal Antwerp).
Louise was in supervorm en won zowel in het enkel als in het dubbel (samen met Daphne Dumarteau).
Karsten verloor in de kwartfinale zijn enkelspel van de latere finalist. In het dubbel, samen met Gust Vandecandelare wonnen ze het laatste tornooi en worden ze zo eindwinnaar van de Youth Cup in het dubbel -11.
Een dikke proficiat voor beide spelers !
En proficiat voor alle spelers die onze clubkleuren verdedigd hebben op de verschillende Youth Cups.
Een foto van de fiere Karsten Maselis (links) samen met zijn dubbelpartner Gust (rechts):

Jeroen
08/05/2012

Recreanten op toernooi in Loppem

Ditmaal waren we met 7 BCO'ers richting Loppem getrokken. De resultaten waren zeer uiteenlopend...
Lindsey en Chantal wonnen alle 3 hun wedstrijden in 3 sets, dit in niveau 4.
Kathy en Wim wonnen 1 wedstrijd, verloren 2 wedstrijden in 3 sets, en 1 wedstrijd in 2 sets, dit in niveau 3.
Vicky en Vicky wonnen 1 wedstrijd in 2 sets, en verloren er 3 in 2 sets, dit in niveau 3+.
Bjorn en Bart wonnen hun 3 wedstrijden in niveau 4.
Chantal en Gino (BC Tielt) wonnen 2 wedstrijden in 2 sets, verloren er 1 in 3 sets, en verloren er 1 in 2 sets, dit in niveau 4+.
In totaal werden er door BCO 18 wedstrijden gespeeld, waarvan er 10 winnend werden afgesloten. Geslaagd dus.
Foto’s staan op de www.facebook.com/recreantenteam pagina.

Wim
01/05/2012

Avond dubbeltoernooi in Oostrozebeke

Het tornooi is alweer achter de rug, en de spier zullen al wel hersteld zijn vermoed ik.
Eerst en vooral dank ik iedereen die de moeite heeft gedaan om tijd vrij te maken, en deel te nemen aan het tornooi. Ook een dankwoord aan de leden van het recreantenteam, en in het bijzonder voor Véronique en Kathy die de wedstrijdpuzzel in elkaar gestoken hebben. Ook Pedro en Jurgen zijn we dankbaar voor het openhouden van de bar die avond.
En last but not least wil ik het bestuur danken voor het aanbieden van spijs en drank voor de deelnemers.
En mochten er mensen zijn die ik vergeten ben...mijn excuses bij voorbaat. Hieronder een kort overzicht van de resultaten :

Wim
30/04/2012

Jeugd succesvol in Halle

Yara en Karsten hebben deelgenomen aan het jeugdtornooi te Halle.
Yara : 2de plaats in dubbel samen met Maren Vangampelaere en 2de plaats in mix samen met Gust Vandecandelaere.
Karsten: 2de plaats in enkel, winnaar in dubbel samen met Gust Vandecandelaere en winnaar in mix samen met Maren Vangampelaere.

Jeroen
30/04/2012

Een druk badmintonweekendje

Dit weekend trok bijna iedereen er op uit om te badmintonnen: zaterdag 21 april trokken de jongsten naar de KW-cup in Brugge. Ook de recreanten trokken naar een toernooi in Kortrijk en alle competitieploegen maakten hun optreden op zondag (zowel thuis als op verplaatsing).
De recreanten trokken met 5 BCO'ers naar Kortijk. Het werd een goede generale repetitie voor ons eigen recreantentornooi van volgende zaterdag 28 april. De Vicky's wonnen hun 3 wedstrijden in 3+. Bjorn won in niveau 4 ook al zijn wedstrijden met Bart. Kathy en Wim hadden geen geluk, en konden slechts 1 wedstrijd winnen, en verloren 2 keer zeer nipt.
Heren 1 trad thuis aan tegen Tielt 1H, Heren 2 trok zondag morgen (met de slaap in de ogen en ...) naar Ieper. Heren 3 speelde thuis tegen Tielt 3H en de dames trokken naar De Panne (Westhoek).
Zowel heren 2 als heren 3 speelden 4-4 gelijk. Van de dames en heren 1 ontbreekt voorlopig nog het resultaat

Stijn
23/04/2012

Toernooi Roeselare

Het einde van het seizoen is in zicht maar toch kunnen onze spelers nog mooie prestaties voorleggen. Op het klassementstoernooi in Roeselare was een grote delegatie van Oostrozebeke aanwezig: Vicky, Louise, Saar, Shauni, Lotte, Marthe, Thomas, Arne, Gert-Jan, Stijn en Matthias. De mooiste prestaties kwamen van Saar en Marthe! Saar heeft gewonnen in DEC2 en zal hierdoor haar klassement verhogen naar C1! Marthe won samen met haar vaste partner Marie DDB1 en speelde finale in DEB1. Shauni had pech met loting in enkel maar kon in mix toch de finale halen. Meer zat er niet in. Thomas haalde nog kwart finale in HED na enkele zwaar bevochten matchen. Alle andere spelers vochten voor wat ze waard zijn maar een halve finale was te hoog gegrepen. Volgende keer beter!

Stijn
16/04/2012

GEEN training

Aan de ouders en jeugdspelers badminton,
De basketclub organiseert op zaterdag 21 april 2012 een tornooi in de sportzaal.
Bijgevolg kan de training van zaterdag 21 april 2012 (groep Stacey) NIET doorgaan.
Deze wordt verplaatst naar zaterdag 14 april 2012.
Jullie kunnen eventueel ook op vrijdagavond 20 april 2012 van 19 u tot 20 u30 training volgen bij Ann Sophie Priem.

Jeugd
28/03/2012

Verslag Recreanten Brugge

Zoals reeds eerder vermelden trokken we met 5 BCO'ers richting Brugge. Ik moet zeggen dat dit toch een van de beter georganiseerde tornooien was die ik al heb meegemaakt. Het uurschema werd netjes opgevolgd, verschillende keren werden er stukjes fruit uitgedeeld, overschot aan terreinen met genoeg ruimte rond de terreinen, kortom een toffe zaal. Alleen de cafetaria ligt er een beetje minder bij dan de sporthal..., maar soit...nu de resultaten.

DD3 : Kathy en Vicky wonnen 2 van hun 4 wedstrijden
HD3 : Kris en Wim wonnen alle 3 hun wedstrijden
HD5 : Bjorn en Bart wonnen 1 van hun 4 wedstrijden
GD3 : Kathy en Wim wonnen 2 wedstrijden en verloren er 1
GD3 : Vicky en Kris wonnen 1 wedstrijd, en verloren er 3 (waarvan 2 in 3 sets)
In totaal speelden de BCO-ers 18 wedstrijden, en sloten er 9 winnend af.
Mits een beetje meer slaap, had het aantal gewonnen wedstrijden misschien iets hoger kunnen liggen. uiteraard noem ik hier geen namen...
Volgend tornooi is dat van Oostende op 9 april. Inschrijven kan via Veronique Colle.

Wim
26/03/2012

Verslag Recreanten Menen

Met een beperkte delegatie werd er afgereisd naar Menen, maar de resultaten mogen er zijn:
DE3/4/4+ : Vicky Defauw won alle 3 haar wedstrijden (tegen speelsters van niveau 3, 4 en 4+. Topprestatie, zeker gezien het niveau van de tegenstanders.
DE3 : Vicky Desmet kon geen wedstrijd winnen, maar was er toch enkele keren héél dicht bij. Muy bien Vicky.
DD3/3+ : De Vicky's wonnen 1 van hun 3 partijen, maar ook hier was het zeer spannend.
HD4 : Bjorn en Bart wonnen alle 4 hun partijen.
GD4 : Bjorn en Lindsay wonnen 2 van hun 4 wedstrijden.
In totaal werden 17 wedstrijden gespeeld door BCO, en werden er 10 winnend afgesloten.
Het volgende tornooi is komende zondag in Brugge.

Wim
19/03/2012

GEEN training

Aan de ouders en jeugdspelers badminton,
De sportdienst organiseert op woensdag 28 maart 2012 van 14 u tot 17 u een spelnamiddag voor kleuters en leerlingen van het lager onderwijs.
Bijgevolg is de sportzaal niet vrij voor de badmintontraining.
Volgende training gaat NIET door:
Woensdag 28 maart 2012 van 15 u tot 16u30 (groep 1 - Kristof)
Woensdag 28 maart 2012 van 16u30 tot 18u (groep 2 - Kristof)
De jeugdspelers kunnen deelnemen aan deze spelnamiddag.

Jeugd
07/03/2012

Verslag Recreanten Oudenaarde

Ditmaal trokken we met 10 BCO'ers richting Oudenaarde. Na wat sightseeing in Oudenaarde kwamen we rond 08.30 uur aan... Bij de opwarming werd al duidelijk dat het niveau hier erg hoog lag. Maar BCO ging er uiteraard volledig voor. Bart startte met een kleine blessure, en moest al vlug vervangen worden door Joni, een lokale speler. Petra gaf enkele dagen voordien forfait wegens ziekte, en zo maakte Kim haar debuut.
Dit zijn de resultaten :
Heren dubbel :
- Andy en Wim wonnen 1 wedstrijd van de 4
- Kris en Joni konden geen enkele wedstrijd winnen
- Bart en Bjorn wonnen ook 1 van de 4
Dames dubbel :
- Lindsay en Chantal wonnen 3 van hun 4 wedstrijden, en speelden de halve finale, waar ze nipt verloren.
- De Vicky's wonnen 1 van hun 4 wedstrijden
Gemengd dubbel :
- Vicky en Kris wonnen 1 van de 4 wedstrijden
- Chantal en Bart wonnen 3 van hun 4 wedstrijden
- Conny en Bjorn wonnen er 2 en verloren er 2
- Kim en Wim wonnen er 2 en verloren er eveneens 2
In totaal werden er 37 wedstrijden gespeeld door BCO en werden er 14 winnend afgesloten. Op het eerste zicht niet zo'n denderend resultaat, maar hier is een woordje uitleg toch op zijn plaats.
In dit tornooi werd geen rekening gehouden met het niveau van de spelers. In de poules zaten alle niveaus door elkaar. Om maar een voorbeeld te geven: Kim en Wim (normaal niveau 3) zaten in een poule met spelers die normaal gezien niveau 4+ spelen...dus...

Wim
05/03/2012

Kleine jongens en meisjes maar grote prestaties

Vorig weekend (25/26 februari) was het opnieuw BK voor de jeugd in Bastogne. Doordat het zover was, waren slechts enkele bereid om zover te rijden. Yana, Karsten, Thomas, Louise, Evy, Marthe, Lotte, Gert-Jan waren van de partij. En ondanks de kleine groep waren er schitterende resultaten.
Yara (-11) en Louise (-13) verloren helaas al haar wedstrijden.
Karsten (-11): enkel: verlies in 2de ronde van 2de reekshoofd, dubbel: verlies in kwartfinale van 1ste reekshoofd, mix: verlies in kwartfinale van 1ste reekshoofd
Thomas (-13) werd uitgeschakeld in het enkel in de derde ronde. Dubbels tot in de kwartfinale. Mix (met Evy) uitgeschakeld in kwartfinale, na een walkover in de eerste ronde.
Evy (-13) haalde mooie resulaten maar kon geen wedstrijd winnen. Marthe (-15) heeft in enkel eerst het 2de reekshoofd verslaan en vervolgens de ¼ finale in 3 sets verloren. In mix heeft ze de ¼ finale gehaald en verloren en in dubbel verloren ze in de halve finale van het 1ste reekshoofd.
Lotte (-15) behaalde halve finale in Mix en kwartfinales in enkel.
De mooiste prestatie was van Gertjan Devaere (12 jaar en -13): hij is in Bastenaken zopas BELGISCH kampioen geworden in de -13 jaar , in het dubbel heren (samen met Sander Prenen). EN Gertjan heeft de finale gehaald maar verloren in het Dubbel Gemengd met Marlies Nolf.
Alle uitslagen kunnen hier gevonden worden.
De verwachtingen werden ingelost, heel goed gespeeld. We zijn héél tevreden.
UPDATE: een filmpje waarin Thomas, Karsten en Louise acteren kun je hier vinden.

Jeugd
29/02/2012

Recreanten verleggen hun grenzen (UPDATE)

Door de blessure van Kris, moest Bart gedwongen thuis blijven, maar trokken we alsnog met een 9-koppige delegatie richting Geluwe. Dirk en Wim waren de eersten die van leer trokken 's morgens rond 09.00 uur. Rond 19.30 uur waren het Vicky Defauw en Wim die als laatsten van BCO het terrein verlieten.

Hieronder een kort overzicht van de behaalde resultaten.
DD3 : Kathy en Inge wonnen 1 wedstrijd en moesten 2 keer de duimen leggen
DD4+ : Chantal en Lindsey konden 2 van hun 4 wedstrijden winnen
DD3+ : De Vicky's wonnen ook 1 wedstrijd en moesten 2 keer het onderspit delven.
HD3 : Dirk en Wim wonnen al hun wedstrijden.
HD4+ : Bjorn kon in een zware poule geen wedstrijd winnen met zijn dubbelpartner.
GD3 : Kathy en Wim wonnen 2 van hun 3 wedstrijden
GD3+: Wim nam de plaats in van Dirk in 3+ en verloor met Vicky zeer nipt in 3 sets
GD3+: Vicky Defauw en Dirk wonnen 2 wedstrijden en verloren er 1
GD4 : Bjorn en Lindsey wonnen 2 wedstrijden en moesten 1 keer het onderspit delven.
GD3+ : Vicky Desmet stapte de arena in met een speler van Zwevegem (door blessure Kris), en won 1 wedstrijd en verloor er 2.
Al bij al een geslaagde missie. In totaal werden door BCO daar 29 wedstrijden afgewerkt, en zijn er 14 winnend afgesloten.

De meesten keerden moe maar voldaan terug huiswaarts, wetende dat ze veel leute en plezier hebben gehad, op en naast het terrein.
Op naar het volgende tornooi!!
UPDATE: Enkele foto's kunnen hier gezien worden.

Wim
20/02/2012

Training woensdagmiddag

Op woensdagnamiddag 28 maart 2012 organiseert de sportdienst een spelnamiddag van 14u tot 17 u.
De training kan dus niet doorgaan.

Jeugd
06/02/2012

Nog meer feestgedruis: Prachtige resultaten !

Met al dat feestgedruis van de afgelopen weken zouden we waarempel de resultaten en prestaties van onze spelers vergeten:
Klassementsverhogingen
Na Marthe en Lotte die in 2011 nog B2 werden, noteerden we ook de verhoging naar C2 van Evy Vervvelghe en Chantal Vervacke.
Proficiat aan Evy en Chantal!!
Normaliter zou nu ook Mathias Goemaere B2 moeten zijn gezien hij voldoende punten bijeen sprokkelde in de interclubontmoetingen sinds september.
Proficiat Mathias!

KW-cup na Izegem
BCO staat op een 5de plaats met 115 punten. Plaatsen 4 en 3 zijn nog haalbaar met 4 en 14 punten achter op Sportif(Eernegem) en Brugse.
Elise Van Coillie staat bij de Pluimpjes B fors op kop met 31 punten en 21 voor op nummer 2. Doe zo verder Elise.
Evy Vervelghe (inmiddels C2, mag volgend jaar dus niet meer deelnemen aan de KW's) trek de kop bij de Miniemen A met 134 punten en 20 punten voor op nummer 2. Chapeau!
Yara Kint (5de) en Louise Tack (8ste) verdedigen zich stevig bij de miniemen B.
Bij de preminiemen B bij de jongens staat Mathias Verleye op een zucht van de 1ste plaats. Mathias heeft 57 punten, de nummer 1 heeft er 59. Geef er nog maar een paar keer een lap op Mathias!
Michiel Debaere staat daar mooi op een 5de plaats. Arne Coudenys is 6de.
Bij de miniemen A staat Jeroen Cockuyt op een 5de stek. Nummer 4 en 3 zijn misschien nog in te halen. Veel courage.
Belangrijke bemerking is dat meerdere BCO'rs door hun overwinningen in een hogere reeks en hogere leeftijdscategorie terecht kwamen waardoor er vaak een vertekend beeld is. Dit is het geval voor oa Karsten Maselis en Thomas Debaere.
Belangrijk voor BCO is dat we na zovele jaren nog altijd flink presteren in de KW-cup.
Dank aan trainers, begeleiders en ouders daarvoor.

Bestuur
06/02/2012

Weetjes

Wist je...
1) dat Sam Castelein geslaagd is als initiator. Was de betere op het veld, maar als het op studeren aankwam...Proficiat!
2) dat 4 BCO-spelers geselecteerd zijn voor IPJO te Neerpelt + 1 reserve (Evy Vervelghe). De namen zijn Lotte, Marthe en Gertjan, de logische namen maar ook de pientere Yara Kint in de -11! Proficiat!
3) dat Carl Tack bij de WVBF verantwoordelijke wordt voor de provinciale en topsportselectie en de WVBF zal vertegenwoordigen bij de VBL. Proficiat!
4) dat Wim Devaere voorzitter is van de Jeugdcommissie binnen de WVBF. Proficiat!
Dus BCO, als één der vooraanstaande clubs in West-Vlaanderen, slaat verder haar vleugels uit en is zo bij van alles betrokken .

Bestuur
20/01/2012

Nieuwjaarsreceptie 2012


Hallo beste badmintonners, familie en sympathisanten,

We nodigen jullie allen graag uit voor onze zoveelste nieuwjaarsreceptie op VRIJDAG 3 FEBRUARI 2012 om 19 u 30 in de Brengierzaal van het Gemeenschapscentrum. Wie er de vorige jaren bij was, weet dat het steeds een leuke bedoeling is waarbij gans BCO 1 keer per jaar samenkomt.
Graag een mail om jullie aanwezigheid bevestigen aub.
We vragen uitdrukkelijk aanwezig te zijn als je inschrijft. Kwestie van organisatie.

Bestuur
20/01/2012

Badminton in het weekend

En het was een druk weekend: zaterdag konden de jeugdspelers zich uitleven op de KW-cup in Deerlijk, zaterdag en zondag waren enkele spelers bezig op klassementstoernooi van Stekene en dan was er zondagavond nog de interclub voor de dames en de heren.
We beginnen met de allerjongste op de KW-cup van Deerlijk: Elise, Karsten, Arthur en Niels mochten de spits afbijten. Elise had duidelijk last van de ochtendstond en kon niet volledig haar spel spelen. Arthur en Niels hadden er veel minder last van en konden mooie punten spelen en bijna doorstoten naar de halve finale. Het was nipt maar net niet. Karsten speelde vlot en kon vlot de poule winnen. In de kwartfinale was het opnieuw een clash tegen Remi. Karsten speelde goed maar maakte teveel fouten. Hij bleef vechten en proberen maar de foutenlast bleef te hoog. Jammer en volgende keer beter.
Nog in de voormiddag begonnen Lennert, Matlin, Michiel en Jarne aan hun matchen. Lennert had pech met de loting en speelde voor wat hij waard is. Matlin kon zijn eerste wedstrijd winnen! Proficiat en nu op naar de volgende. Jarne zat in de poule waar iedereen van iedereen kon winnen en verliezen. Hij kon onder andere tegen de huidige leider in KW-cup klassement winnen maar verloor tegen een ander speler. Hier zat meer in. Ten laatste kon Michiel gemakkelijk doorstoten in zijn poule en verloor dan tegen de latere winnaar.
Rond de middag begonnen de laatste spelers aan hun wedstrijden: Yara, Jeroen, Thomas, Evy en Louise.
Yara en Evy konden hun poule winnend afsluiten maar dan was het voor Yara moeilijker. Ze verloor in de halve finale. Evy daarentegen speelde heel sterk en won de finale. De Mexican wave rolde van de banken... Jeroen en Thomas kwamen net te kort om door te stoten. Beide speelden heel sterk en bleven knokken voor elk punt. Louise kwam traag op gang maar eenmaal op toerental kwam ze sterk voor de dag. Net niet sterk genoeg om de poule te winnen.

Hieronder enkele foto's. Jammer maar helaas kon Louise niet op de foto staan.


In Stekene speelde Lotte in B2 zowel dubbel als mix. In het dubbel speelde ze opnieuw met Jade en kon ze haar poule winnen. In de finale werd in 3 sets verloren. Jammer maar de revanche zou de zondag wel gebeuren... Ook hier wonnen ze redelijk vlot hun poule. Daarna werd opnieuw een 3-setter gespeeld. Maar ook hier werd er nipt verloren. Hier zat duidelijk veel meer in.

Dan op naar de competitie op zondagavond: zowel de dames en de eerst herenploeg speelden thuis. De dames speelden tegen Latem en de heren tegen de Valkaart.
De dames startten sterk en stonden na de dubbels al 3-1 voor. Tijdens de enkels konden ze nog 3 wedstrijden winnend afsluiten en dus kon Luc zijn dames Shauni, Ine, Hermien, Marthe en Fien trakteren na de 6-2 winst op een welverdiende drank.
Bij de heren ging het net iets moeizamer: na de dubbels stond het 2-2. De enkels zouden belissen over winst/verlies of gelijkspel. Ook in de enkels werd het 2-2 wat de eindstand op 4-4 bracht. Kersverse vader Jorge begon zich dan maar bezig te houden met zijn zoon Felix.

Stijn
16/01/2012

Badminton op zondagnamiddag

Ook in 2012 is er terug de mogelijkheid tot recreatief badminton de zondagnamiddag van 17u tot 19u op volgende momenten:
- zondagen 8 ,15 22 januari 2012
- zondagen 5, 12 en 26 februari 2012
- zondagen 4, 18 en 25 maart 2012
- zondagen 22 en 29 april 2012
Hou er wel rekening mee dat er soms meerdere interclubploegen thuis spelen, wat het aantal terreinen voor jullie soms beperkt.

Bestuur
07/01/2012

BCO wenst u een succesvol, sportief en gezond 2012!!

Dag badmintonners en familie,

2011 was alweer een succesvol jaar voor "onzen" club!
Van klein tot groot, van recreant tot competitiespeler, iedereen kon met plezier zijn of haar favoriete sport beoefenen. We haalden vele successen met als hoogtepunt de promotie van onze 1ste ploeg gemengd die alweer kampioen speelde en nu promoveert naar 2de liga!
Maar de hoofdbedoeling blijft aan jullie allen de mogelijkheid te bieden om je geliefkoosde sport op alle niveaus en leeftijden te laten uitoefenen in een sportieve en gemoedelijke sfeer.

Wij wensen jullie dan ook graag een succesvol, sportief en vooral gezond nieuw jaar toe!

Veel succes in 2012!

Bestuur
01/01/2012