PK Roeselare 6/7 november 2010

Met vertraging komt ons verslag van het Provinciale Kampioenschap in Roeselare. Onze excuses voor de vertraging en dank voor de reporter van dienst!

Op het provinciaal kampioenschap voor volwassenen op zaterdag 6 en zondag 7 november waren 17 spelers van BCO ingeschreven om er het beste van zichzelf te geven. Een ideaal moment om te zien of de kuitjes voldoende scherp stonden of nog een beetje dienden bijgetraind.

Een aantal jonge spelertjes, met name Thomas Debaere en Evy Vervelghe, waren er -op verzoek van hun trainster- met volle enthousiasme paraat om wedstrijdervaring op te doen en ze konden na afloop van hun wedstrijdjes zeker met een opgegeven hoofd terug naar huis gaan. Wat een ervaring!

Heel wat spelers vonden hun weg naar Roeselare en dat was duidelijk merkbaar in de D-reeks. Bij de jongens werden er een aantal beklijvende setjes/wedstrijdjes gespeeld en een aantal onder hen konden doorschuiven naar een of meerdere volgende rondes (in alfabetische volgorde: Coudenys Wouter, Devaere Arne, Devaere Gertjan en Gevaert Ruben). Voor elk puntje werd 'gestreden op het veld'. Hier volgen zeker nog mooie prestatie in de toekomst! Devaere Gertjan speelde een prachtige halve finale in de mix. Jammer dat ze deze nipt verloren, maar zeker eervol want ze verloren in een derde set tegen de tornooiwinnaars.

Nieuwkomer op een klassementstornooi was D-speelster Fien Delft. Ze stootte gezwind door naar de halve finale, maar kon net geen finaleplaatsje bemachtigen tegen de uiteindelijke winnares van het tornooi. Doordat Fien de halve finale haalde, verhoogd zij verdiend van klassement van D naar C2. Van een puike prestatie gesproken! Met clubgenootje Lotte Derudder speelden ze voor het eerst samen dubbel en mogen ze tevreden zijn over hun behaalde resultaten.

Ook in de C2-categorie, waren een drietal spelers van BCO vertegenwoordigd. Van D'Huynslager Jonas verloor nipt in de eerste ronde in een driesetter 23-25..., dat beloofd voor op een volgend tornooi. Derudder Brecht haalde de finale, maar moest de duimen leggen tegen ex-BCO'er Robin Verthe, toch een ZILVEREN medaille voor Brecht! Ook bij de meisjes konden we een medaille bemachtigen. Lotte Derudder moest haar tegenstandsters van het tornooi in Deerlijk opnieuw trotseren, maar kon haar overwinning aldaar, opnieuw bevestigen te Roeselare en mocht de GOUDEN medaille meenemen naar huis. Deze krijgen een ereplaatsje!

In de C1-reeks vliegen de veren pluimpjes soms letterlijk langs de oren. Olav Roelens kon een schitterende driesetter neerzetten tegen (alweer) de latere tornooiwinnaar. Leuk om te watchen! Ook Stijn Vandeplassche en Marthe Tack (verse C1-speelster) speelden eervolle wedstrijdjes. Marthe Tack speelde ook samen met haar vaste dubbelpartner een schitterende pouleronde. De derde wedstrijd verloren en dit ... de geschiedenis herhaalt zich... eveneens tegen de uiteindelijke tornooiwinnaars 'dames dubbel'. Dit doet niet iedereen hen na! Binnen BCO werden verder nog partnerships aangegaan: Stijn Vandeplassche en Olav Roelens vormden opnieuw een dubbelduo. Met Stijn Vandeplassche en Lotte Derudder in de mix konden, zowel zij, als de toeschouwers een aantal mooie, leerrijke sets meepikken. Echter net geen halve finale... maar Rome werd ook niet op een dag gebouwd.

Bij de dames B2 kwam Hermien Pattyn onmiddellijk uit tegen een geduchte tegenstandster. Jammer dat er geen poulewedstrijdjes waren, want Hermien had zeker op haar sportieve manier 'revanche' genomen. Bij de dames dubbel (met Elisa Vandewiele) verloren ze nipt hun beslissende wedstrijd om door te stoten naar de finalerondes: 23-25, 21-16 en 20-22. Een heel mooie prestatie!

En zo komen we bij de B1- en A-reeks. Ook hier worden de winstpluimpjes niet zo maar weggegeven. Er wordt gestreden voor elk kostbaar veertje. Shauni Goemaere haalde een hoog spelniveau en kon de ZILVEREN medaille bemachtigen in het enkel. Ook in het dubbel en mix bleef het niveau hoog aanhouden. Wat Nico Vanparys presteerde is zeker het vermelden waard, de punten liegen er niet om, een winnende wedstrijd tegen ex-trainer Matthias Rapsaet en een hele mooie halve finale tegen onze trainer Bjorn Van Nieuwenhuyze. Bjorn en Nico legden overigens samen ook een mooi parcours af in het dubbel. Sam Castelein heeft gespeeld tot en met het laatste stukje energie. Met partner Ann-Sophie Van De Voorde in de B1-categorie, trachtten ze een finaleplaatsje te behalen, maar de tegenstand bleek die dag net iets sterker. Hij kwam in het enkel een aantal puntjes te kort in een spannende driesetter, maar... kon met gelegenheidspartner Wout Naessens in de A-reeks verdiend een mooie podiumplaats bemachtigen. Ook voor Sam Castelein ZILVER.

Moe maar voldaan keerden allen terug huiswaarts!
Tot volgend jaar!

Ann
11/12/2010

KAMPIOEN !!!

De gemende competitie zit er bijna op en we zijn kampioen ! Gemengde is kampioen na winst thuis tegen Varsenare. PROFICIAT aan alle spelers. Meer info kun je vinden op de pagina van Gemengde ploeg II

Alle nieuwe kalenders van de heren- en damescompetitie kunnen teruggevonden worden op de verschillende pagina's.

Stijn
06/12/2010

KW Cup Oostrozebeke 27/11/2010

De dag van onze KWcup begon met zorgen: het had gesneeuwd en zou iedereen wel op tijd in de sporthal geraken?
Onze vrees was ongegrond en alle spelers waren zonder kleerscheuren naar onze sporthal gegleden. Om 9u stipt konden we dan ook beginnen aan een dag vol spanning, enthousiaste spelers, motiverende ouders en coachende trainers. Sommige spelers mochten ook een interview afgeven aan de reporters van de verschillende kranten.
De eerste leeftijd die mocht aantreden waren de -13 en tevens de oudste groep. Het niveau werd direct hoog gelegd en iedereen kon genieten van mooie punten. Bij de meisjes A-reeks kon Ruth Buysens (DZ99) plaatsnemen op het hoogste schavotje en bij de jongens was de eer aan Baptiste Ghesquiere (Damme) gegeven. In de B-reeks waren het respectievelijk Ester Devos (DZ99) en Stef Moreau (DZ99).
Na de oudste kwamen -9 en -11 aan de beurt.
Bij de -11M was de 1ste plaats voorzien voor Lisa Dejonghe (Smasj) en bij de jongens werd het een fysieke uitputtingslag. Met maar liefst 6 (!) poules moest de winnaar voldoende wedstrijden spelen om dan moe maar voldaan op het eerste plaats te pronken: Lucas Declercq (BBC).
Bij de -9 werden de meisjes en jongens door elkaar geloot en hier speelden 2 jongens de finale die gewonnen werd door Bruno Verbanck (Waregem).
Ten slotte nog even onze Oostrozebeekse spelers aan bod laten komen. Bij de -13 hadden zowel Evy, Louise, Bram, Jeroen als Thomas een zware loting, gecombineerd met een mindere dag en dus konden ze niet tot de finale geraken. Ze verkochten hun duid duur maar het was een dag van "net niet".
Bij de -11 probeerden Ruth, Sarah, Arnaud, Mathias, Lennert, Matthys en Niels beter te doen maar ze konden hun verwachtingen niet aflossen in het enkelspel. Minstens even belangrijk is dat ze zich wel goed geamuseerd hebben op het terrein.
Een evengrote groep deelnemers was bij de -9: Romy, Elise, Yara, Arthur, Arne, Michiel en Stan speelden afwisselend in verschillende poules.
Arne geraakte tot in de halve finales maar daar was de latere winnaar te sterk. Toch een heel mooi parcours.
In het dubbel liet Sarah Peers wel mooi van zich horen: ze speelde samen met Lisa Dejonghe de finale -11M en kon deze ook winnend afsluiten ! Bij de jongens geraakten 2 duo's tot in de finale: Michiel Debaere en Arne Coudenys (-9), Mathias Verleye en Benedict Vanhoutte(-11). Beide koppels waren te moe en strandden op een eervolle 2de plaats.
Na een soepje of een drankje kon elke deelnemer moe naar huis terugkeren en verder werken aan de sneeuwman.
Foto's kan je later terugvinden na het oplossen van een technisch probleem. Tot volgend jaar !!!

Stijn
05/12/2010

KW Cup seizoen 2010-2011

Beste badmintonners, KW cuppers in het bijzonder,
vanaf heden kan je je op het forum al gaan inschrijven voor alle KW cups die dit seizoen georganiseerd worden.
Uiteraard moet je daarvoor even registreren, en bovendien krijg je ook nog altijd een uitnodiging via mail.
Je kan aan de hand van het overzicht op het forum al je planning voor het komende KW cup seizoen gaan opstellen.

Pedro
01/08/2010

Cursus Aspirant Initiator

Op 28,29 en 30 december 2010 organiseren we de cursus "Aspirant-initiator badminton": de opleiding voor toekomstige trainers, begeleiders en geinteresseerden.
Meer info kun je downloaden hier

We zijn goed bezig !

Na enkele weken zijn we goed bezig: zowel in de KWcup, als in de competitie
In de KWcup staan we als club op de 2de plaats ! Bij de meisjes staat Louise momenteel op de eerste plaats in de B-reeks Preminiemen en Evy op de tweede plaats in de B-reeks miniemen. Evy is ondertussen al opgeschoven naar een hogere reeks dankzij een eindoverwinning in Roeselare bij de Preminiemen. Fien staat ook op een mmoie 2de plaats in de A-reeks Cadetten. Enkele punten minder dan de eerste. Blijven werken dames en dan kom je er zeker !
Bij de jongens staan Michiel en Arne gezamenlijk 3de in de B-reeks Pluimpjes. Bij de B-reeks Preminiemen staat Matthias op 1 puntje verwijderd van de 1ste plaats. Karsten staat in dezelfde enkele puntjes verder.
Thomas staat op de eerste plaatst in de A-reeks Miniemen. Bram staat hier op de 8-ste plaats in dezelfde reeks. Jeroen staat mooi op de eerste plaats in de B-reeks Miniemen en lijkt op weg naar de A-reeks.
Bij de Cadetten A kan Jarne beter doen dan zijn huidige plaats. Blijven trainen en dan lukt het wel. Bij de Cadetten B staat Ruben Coudenys net buiten de top-5.
Ruben Gevaert is goed bezig en staat op een mooie 2de plaats bij Scholieren A. Zijn dubbelpartner Nathan staat enkele plaatsen lager. In de Scholiern B staat Wouter op de mooie 2de plaats.
Proficiat aan alle spelers : Lennert, Jeroen, Arne, Ruben, Wouter, Michiel, Thomas, Bram, Karsten, Ruben, Louise, Jarne, Matthias, Evy, Sarah, Nathan, Tuur & Fien !
Veel plezier op de volgende KWCups en hopelijk komt de eerste plaats als beloning voor het harde werk !

In de competitie doen we volop mee voor de titels: zowel in 3de liga gemengd als in 3de provinciale gemengd.
In 3de liga staan we op de 2de plaats, 2 punten verwijderd van de koppositie. Spelers van dienst: Shauni, Elke, Hermien, Sam, Bjorn, Nico & Stacey.
In 3de Provinciale staan we op de 1ste plaats met 2 punten voorsprong. Spelers van dienst: Hermien, Marthe, Lotte, Fien, Saar, Ine, Simon, Matthias, Olav, Stijn, Jonas & Brecht.
Met een beetje geluk kunnen beide ploegen kampioen spelen. Meer info van beide ploegen kun je vinden op hun pagina.
Komaan iedereen. Zet maar je beste racketje ervoor!

Stijn
21/10/2010

Badmintonkriebels

BCO Recreanten

Veronique
12/10/2010

We zijn vertrokken ...

Na enkele weken deugddoende vakantie is het nieuwe badmintonseizoen begonnen. De eerste trainingen zijn al gegeven voor alle groepen, en de eerste liters zweet zijn al gevloeid.
De eerste KWcup komt binnenkort eraan op zondag 19 september in Roeselare. Daarna volgen ze elkaar in snel tempo op met een eerste hoogtepunt onze eigen KWcup op zaterdag 27 november.
De interclub is ook al in gang getrokken en Gemengd 1 heeft een visitekaartje afgegeven: 1-7 winst op verplaatsing in Lebad. Gemengd 2 is ook gestart met een minder resultaat: 4-4 op verplaatsing in de Valkaart.

We kijken uit naar de eerste klassementstoernooien, de nieuwe spelers, het gezellig samenzijn en de vele lachbuien.
Veel plezier in het nieuwe seizoen 2010-2011 en tot op het veld !

Stijn
12/09/2010

KW Cup seizoen 2010-2011

Beste badmintonners, KW cuppers in het bijzonder,
vanaf heden kan je je op het forum al gaan inschrijven voor alle KW cups die dit seizoen georganiseerd worden.
Uiteraard moet je daarvoor even registreren, en bovendien krijg je ook nog altijd een uitnodiging via mail.
Je kan aan de hand van het overzicht op het forum al je planning voor het komende KW cup seizoen gaan opstellen.

Pedro
01/08/2010

Zomer-badminton voor jeugd


Zomerbadminton2010

Stijn
24/6/2010

Provinciale Kampioenschappen voor jeugd: 7 gouden en 3 zilveren

Op zaterdag 22 en zondag 23 mei stond als afsluiter van het seizoen de Provinciale Kampioenschappen in Izegem op het programma. Met een grote delegatie (12 spelers) en veel medaillehoop kon er afgezakt worden naar de stad van borstels en schoenen.

Gert-Jan Devaere (-11) kon de hattrick binnenrijven: 3x goud ! In enkel, dubbel (met Senne Houthoofd, IZBA) en gemengd (met Marlies Nolf, IZBA) stond hij telkens op het hoogste schavotje.
Marthe Tack(-13) en Shauni Goemaere (-17) haalden net de hattrick niet: 2x goud en 3de medaille was zilver. Marthe behaalde goud in dubbel (met Emma Billiouw, Gitse) en in gemengd (met Willem Vanboven, Barloke). In de halve finale enkel moest ze alles uit de kast halen tegen ploeggenote en vriendin Lotte Derudder. Het werd een strijd op het scherpst van de snee met schitterende rally's vol wauw's, oh's en oef's. Door de zware halve finale had Marthe geen kracht genoeg om ook de finale winnend af te sluiten. Shauni kon goud bemachtigen in dubbel (met Ine Lankriet, Tielt) en in gemengd (met Kevin Desloovere, DZ99). In finale enkel kon ze in het begin Ine het vuur aan de schenen leggen maar eenmaal op toerental was er tegen Ine nog weinig in te brengen.
En ook Thomas Debaere (-11) kon met een zilveren medaille naar huis gaan. In het dubbel verloor hij de finale tegen Gert-Jan en Senne.

Het niveau van alle spelers was heel hoog en nu is het vakantie voor alle spelers. Nog een dikke proficiat aan alle spelers (Karsten, Evy, Louise, Jeroen, Thomas, Gert-Jan, Arne, Lotte, Marthe, Hermien, Simon, Shauni) en tot volgend seizoen.

PK_2010

vlnr: Marthe Tack - Gert-Jan Devaere - Thomas Debaere - Shauni Goemaere

Stijn
24/5/2010

Fantastisch Seizoen voor BCO

Dag badmintonners ten lande,

We hebben er een uiterst succesvol seizoen opzitten, het 3de of 4de in de rij!!!
Waar we gaan eindigen, weet ik niet maar elk jaar gaan we een grote stap vooruit.

Kampioenenploegen

Onze gemengde ploeg met als spelers Sam Castelein, Nico Vanparys, Bjorn Vanbelleghem, Stacey Vancolen, Simon Pattyn, Shauni Goemaere, Elke Vanparys en Hermien Pattyn speelde voor nieuwjaar kampioen in 1ste provinciale en promoveert met 3de liga.

Onze herenploeg met dezelfde heren als spelers speelde kampioen in 1ste provinciale en promoveert eveneens naar 3de liga, Vlaams niveau.

Onze 2de herenploeg haalde een tweede plaats in 3de provinciale met als spelers Simon Pattyn, Matthias Goemaere, Stijn Vandeplassche, Olav Roelens, Jonas Vand'huynslager en Brecht Derudder.

En onze 3de herenploeg behaalde eveneens de titel in 5de provinciale met als spelers een mengeling van zeer jong en ervaren spelers. Van dienst waren Jonas Vand'huynslager, Wim De Leersnijder, Brecht Derudder, Steven Schietgat, Jeroen Maselis, Arne en Gertjan Devaere, Nathan Sagaert, Tuur Snauwaert en enkele anderen.

Kw-cup een reeks over 13 tornooidagen voor de West-Vlaamse badmintonjeugd.

Ook daar een flinke prestaties van onze jongsten.
Matthias Verleye wist op 2 punten na de overwinning te behalen over 13 tornooien in de - 9 reeks. Bij de jongens -11 won Thomas Debaere met grote voorsprong de A-reeks en in dezelfde leeftijdscategorie maar in de B-reeks behaalde Jeroen Cocquyt de 2de plaats. Verder schitterende prestaties van de 7-jarige Karsten Maselis die in de B-reeks van de min 11-jarigen een 4de plaats wist te veroveren. Karsten is zeker een der grootste talenten van BCO.
Bij de scholieren nog een zeer verdienstelijke 4de plaats van Jonas Vand'huynslager die inmiddels naar het competitieniveau overgeschakeld is.

Bij de meisjes ook succes met Evy Vervelghe die bij de preminiemen zilver haalde. Louise Tack werd in die reeks vijfde. En ook Fien Delft presteerde uitermate goed door bij de cadetten een verdiende vijfde plaats behaalde.

BCO zet opnieuw een grote stap vooruit. Maar de ambitie van de spelers, trainers en bestuur is om de ingeslagen weg verder te bewandelen voor zover dit kan. Prioriteit aan eigen jeugd en transfers enkel wanneer het hoognodig is.
De jeugdwerking en een goede clubsfeer blijft prioritair want dat is de voedingsbodem voor onze club.

Met dank aan alle spelers, trainers, teams en ouders.

Koen Castelein


Pedro
13/05/2010

Foto's Heren 3

En natuurlijk konden enkele foto's van onze andere ploeg niet ontbreken.

Heren3_Ploeg

Ploeg vlnr: Jeroen - Brecht - Wim - Gert-Jan - Jonas - Steven - Arne

Ontbreken op de foto: Nathan - Bjorn - Tuur

Kampioenenpunt

4de wedstrijd, het was al 0-3 in tussenstand.

2de set 0-1 en 15-20 voor BCO... de laatste pluim vertrekt...richting titel.

Stijn
13/5/2010

Foto's Kampioenen

Ook de laatste ontmoeting werd gewonnen door beide ploegen: heren 1 won met 5-3 tegen Lebad en heren 2 kon zijn wedstrijd tegen Zuid-West winnen met 6-2.

Erna werd het seizoen afgesloten met een natje en een droogje. Hieronder staan enkele foto's van zondag 9 mei 2010. Niet alle spelers waren aanwezig en heren 3 ontbreekt op de foto. Nogmaals proficiat voor alle spelers.

Kampioen1

Kampioen2

Stijn
11/5/2010

Kampioenen!

Dag badmintonners van BCO,

Het interclubseizoen zit er bijna op maar de eindresultaten staan reeds op het bord! En wat voor een resultaten...

Voor nieuwjaar speelden we reeds kampioen met onze 1ste gemengde ploeg in 1ste provinciale en promoveren zo naar 3de liga (Vlaams niveau).

Na nieuwjaar speelden we met onze 1ste herenploeg ook kampioen in 1ste provinciale en promoveren we met de heren ook naar 3de liga (Vlaams niveau)

Onze 2de herenploeg moest nipt de duimen leggen tegen Damme en wordt 2de in 3de provinciale.

Maar.. onze jongste herenploeg in 5de provinciale werd ook al overtuigend kampioen en promoveert dus naar 4de provinciale!

Aan alle spelers, alle teams en betrokkenen namens de club een hartelijk proficiat met de behaalde resultaten.

Laat dit voor jullie allen, klein of groot, een motivatie zijn om verder te badmintonnen en plezier te beleven aan deze sport, ook als recreant.

Namens BCO.
Koen Castelein
Voorzitter

Koen
02/05/2010

KW cup Torhout

Op 1 mei zijn we met een kleine delegatie afgezakt naar Torhout om daar nog eens alles te geven op de laatste KW cup van het seizoen.
Een verslagje van de prestaties van de allerjongsten :
Mathias Verleye heeft dit seizoen wat pech gehad vanwege gezondheidsproblemen, maar staat duidelijk nog altijd sterk te presteren : jammerlijk verlies in de finale, maar dit na een zeer druk bezette -9 categorie. Mathias grijpt net naast winst in de totaalklassement -9B. Waarschijnlijk was dit wel gelukt indien hij het seizoen had kunnen afwerken zoals voorzien...
Karsten Maselis had het in de -11B reeks niet makkelijk te verduren in de poule, maar presteerde toch heel sterk, al kon hij zich niet als poulewinnaar manifesteren. Laten we echter niet vergeten dat Karsten eigenlijk nog -9 is, dus al bij al een schitterend seizoen gespeeld!
Jeroen Cocquyt bevestigde zijn sterke prestatie van de vorige KW cup (winst bij de -11B in Brugge) door eerst vlot door de poule te gaan en dan een halve finale en finale overtuigend te winnen, al had hij met Remi Billiauw (Gitse) zeker en vast geen makkelijke tegenstander voor zich in de finale.
Karsten en Jeroen spelen daarna samen in het -11BJD verdienstelijke wedstrijden, maar hadden het lastig tegen een sterk duo van DZ99 en moesten hier het onderspit delven.
Thomas Debaere speelde zich vlot door de poule van de -11A maar presteert volgens hemzelf ondermaats in de finale tegen Baptiste Ghesquiere (Damme). Even overtuigend verloren in de finale als gewonnen in de poulewedstrijden. Samen met diezelfde Baptiste Ghesquiere speelt hij wegens afwezigheid van zijn vaste dubbelpartner in een eennmalige samenwerking bij de -11A heel overtuigend de andere duo's van de baan. Thomas besluit zijn eerste jaar bij de -11A met de eindoverwinning in de KW cup.
Fien Delft speelt na de middag en met een stuk vertraging haar poule, waar ze een tegenstandster treft waar ze nog nooit van gewonnen heeft. Maar Fien heeft duidelijk weinig last van vermoeidheid of stress en presteert supersterk in haar poulewedstrijden, die ze een voor een, maar allemaal wint. Zo plaatst ze zich voor de finalepoule van de -15A. Fien kan terugblikken op een succesvol seizoen.
Ruben Coudenys speelt sterk in zijn poule en wint twee van de vier wedstrijden. In de andere twee moet hij het afleggen tegen twee iets sterkere tegenspelers. In de -15BJD speelt hij wel sterk en wint de poule. Sterk voor de eerste keer dat hij zich op de KW cup aan het dubbelspel waagt!
Nadien moeten Fien Delft, Nathan Sagaert, Wouter Coudenys en Ruben Gevaert nog opkomen in hun respectievelijke reeksen, maar ondertussen waren wij al terug onderweg naar huis, door de gietende regen...
Al bij al een succesvol seizoen voor de vaste KW cup spelers die kunnen terugkijken op sterke prestaties!

Pedro
02/05/2010

Interclub heren 3

8 - 0 , dit is blijkbaar de nieuwe uitslag waar heren 3 voor opteert. De eerste keer was het tegen Wielsbeke (thuis) maar ze deden dit kunstje nog verschillende keren. Op verplaatsing in Westhoek (De Panne) en Torhout konden ze telkens winnen met 0-8 !

Een prachtige prestatie, die niet onopgemerkt mag voorbijgaan. Enig minpuntje: er werden nu wel enkele sets prijsgegeven... Zowel tegen Westhoek en Torhout werd er de tegenstanders nog 1 set gegund.

De volgende match is tegen de 2de in de stand: IZBA. Een gelijkspel of een misstap van IZBA volstaat voor de titel in 5de provinciale
.

De link naar klassement vindt u bij Herenploeg III.
.

Spelers van dienst in de laatste ontmoetingen: Jonas Van D'huynslager, Brecht Derudder, Steven Schietgat, Jeroen Maselis, Gert-Jan Devaere, Bjorn Viane, Arne Devaere.
.

Stijn
08/04/2010

Interclub zaterdag 3 april 2010

Zaterdag 3 april 2010, de dag na een goede vrijdag mochten heren 1 en heren 2 hun slaap wegspelen. De heren 1 hadden de verre verplaatsing naar Ombesa voor de boeg en heren 2 trok naar DZ.
Heren 2 (Matthias, Olav, Stijn en Jonas) stond eerst in de verkeerde sporthal maar was toch nog redelijk op tijd. Matthias smashte dan maar eens tegen de chauffeur van dienst om zijn mening te geven. Ondanks alles werd de ontmoeting met 2-6 gewonnen.
Heren 1 (Bjorn, Nico, Stacey en Simon) was langer onderweg in de auto. Ondanks de korte nachtrust kon het niveau toch voldoende gehaald worden en ja, Nico kon zijn enkelpartij winnen. Een terechte 3-5 stond dan ook op het scorebord.

Stijn
05/04/2010

Interclub zondag 28 maart 2010

Zondag 28 maart speelden onze 3 herenploegen gezamenlijk thuis. De 3de ploeg was het eerst voltallig en kon het eerst starten. Met een droge 8-0 en geen enkel setverlies stuurden ze Wielsbeke terug naar huis. Hiermee blijven ze op de 1ste plaats in 5de provinciale
Heren 2 begon iets later tegen Waregem. En ook hier werd gewonnen, zij het iets lastiger: 7-1 met enkele driesetters. Heren 2 blijft op de 2de plaats hangen op 1 punt van de leider.
Heren 1 kon niet onderdoen voor de andere ploegen en ook hier werd overtuigend gewonnen: DZ werd met 8-0 overklast. Ook heren 1 maakt zich op voor de kampioenentitel. Ze hebben al 3 punten voorsprong op de eerste achtervolger.

Stijn
31/03/2010

Internationaal tornooi Waregem

Zaterdag en zondag 4 en 5 maart werd het INTERNATIONAAL tornooi van Waregem gespeeld. De beste Belgische spelers en speelsters waren aanwezig evenals een nest Nederlanders, Luxemburgers en Engelsen.
In de C1 categorie presteerde Matthias Goemaere boven zijn niveau door de halve finale te bereiken na weken van examens en weinig trainingen. Op een totaal van 32 deelnemers finishte Matthias uiteindelijk als 3de want in de halve finale verloor hij nipt van de later finalist. Iets beter was nog Sam Castelein die in B1, de op een na hoogste categorie, en op 38 deelnemers de finale haalde na spannende matchen in de voorrondes waarbij enkele reekshoofden sneuvelden. In die finale verloor hij in 3 sets (21-12 ; 12-21 en 21-15) van Wouter Naert. Het werd een fysieke uitputtingsslag na 3 wedstrijden in de voorrondes, kwart- en halve finale. Een schitterende prestatie ook al omdat Sam de laatste 5 weken geen of zeer weinig trainde door een rugkwetsuur. Vermelden we nog de zeer goede prestatie van Olav Roelens die er in de C1 kwartfinale uit ging tegen de latere winnaar Bert Van Dorpe, die daardoor verhoogt van klassement naar B2. Olav wordt voor BCO een van de volgende spelers die zeker het B2 niveau haalt. De confrontatie met buitenlandse spelers is voor deze 3 BCO'rs een serieuse opsteker geworden.
Hopelijk volgen nog meer van onze spelers!

Koen
15/03/2010

Verslag toernooi Brugse

Op 23 en 24 januari was het tijd voor het druk bezette internationale toernooi in Brugge. Het toernooi werd in 2 verschillende zalen gespeeld en niet iedereen had het gemakkelijk om de juiste zaal op tijd te vinden (tja, trainer zijn is niet hetzelfde als goed kaartlezen). Nadat iedereen er toch geraakt is, kon de strijd losbarsten. Sam was de beste strijder en mocht de zondag terugkomen voor de halve finale gemengd dubbel B. Daar verloren ze tegen de latere winnaars. Hier zat misschien toch iets meer in. Sterk was de prestatie van Stijn en Olav: Stijn verloor in de 1/4 finale HEC1 verloren tegen de latere winnaar in 3 sets. Olav verweerde zich sterk maar kwam ook tekort tegen een speler die al B2 geworden is. Ook Shauni had pech met de loting en kwam tegen de latere winnares uit in DEB1. Mathias, Simon, Elke, Hermien waren aanwezig maar de examens of de vermoeidheid belemmerde hen om heel mooie prestaties te geven

Stijn
25/01/2010