Jeugdtoernooi Honsbroek

Maandag 28 en dinsdag 29 december 2009 was er in Honsbroek, Nederland een groot jeugdtoernooi. Er treden ook enkele Belgen mee en ook enkele Oostrozebeekse jeugdspelers: Gertjan Devaere, Lotte Derudder en Marthe Tack. Het is al een sterke prestatie om te mogen spelen in dit prestigieuze toernooi. Gertjan Devaere leverde ook mooie prestaties. Hij won zijn poulewedstrijden en speelt daarna in de hoofdtabel. Daar werd hij pas in de halve finale uitgeschakeld door het 1ste reekshoofd (de Deen Karl T Sndergaard). Ook in het dubbel werd hij eruit gespeeld door het eerste reekshoofd en opnieuw in de halve finale. Lotte Derudder geraakte heel overtuigend door haar poule in het enkel maar eenmaal op de hoofdtabel kwam ze enkele punten tekort. Samen met Jade Blondeel stopte haar avontuur al in de eerste ronde van het dubbelspel. Marthe Tack was in een heel sterkte poule ingedeeld en kwam enkele puntjes tekort om ook door te stoten naar de hoofdtabel. Samen met Marie Demeyere kon ze slechts door het 2de reekshoofd afgestopt worden in dames dubbel.

Stijn
30/12/2009

Recreantenontmoeting Izegem

Zaterdag 21 november was het in de sporthal feest van de 3de leeftijd en kon de training niet doorgaan. Om toch onze wekelijkse shuttle moment te behouden trokken we met enkele jeugdspelers naar Izegem. Na enkele omwegen (de chauffeur van dienst moest de omleiding volgen) kwamen we (Yanick, Liese, Jordi en mezelf) ruim op tijd toe in de sporthal. Ondertussen hadden Ruben, Wouter, Tuur, Jonas en Nathan al de deur binnnengestapt en hun eerste match afgewerkt. Jonas speelde enkele heel sterke matchen en moest finaal de duimen leggen in 4+ en eindigde op de 2 plaats. Wouter kon al zijn wedstrijden winnen in 3+ en is de verdiende winnaar. Nathan, Tuur en Ruben speelden verdienstelijk maar net niet goed genoeg. Nathan kwam net iets te kort tegen ploeggenoot Wouter en verloor met 1 punt verschil !!!
In de laagste reeks stonden Yanick, Liese en Jordi voor een bijna onmogelijke taak: er waren te weinig inschrijvingen in categorie 2 en dus moesten alle spelers in categorie 3 spelen. Ze maakten er het beste van en Jordi kon 2 van de 3 matchen winnnend afsluiten. Zeer mooi voor de eerste toernooiervaring en dat doet hopen op meer. Liese en Yanick hadden minder geluk en weten wat ze de volgende weken kunnen trainen.
Na de enkels kwamen 2 oudere deernen ons vergezellen: Mireille en Nancy speelden in dames dubbel 3 en Tuur en Nathan speelden in heren dubbel 3+. Mireille en Nancy genoten van elk gespeeld punt, zelfs tegen veel betere tegenstanders. Ze bleven vechten en dat werd uiteindelijk beloond met enkele mooie gewonnen punten. Nathan en Tuur kwamen moeilijk uit hun middagpauze en stonden beetje te slapen op het veld. Na de eerste match steeg het niveau maar nog niet voldoende.
De laatste wedstrijden werden door Mireille (mix) gespeeld maar tegen dan was de reporter van dienst tooghanger geworden. Op naar de volgende !?

Stijn
24/11/2009

KWcup Barloke

Zaterdag 31 oktober: de laatste dag van de maand en Halloween avond. Samen met 13 (toeval ?) gingen we griezelen op de KWcup in Leffinge: Jeroen, Thomas, Brecht, Lotte, Arne, Gertjan, Karsten, Lukas, Fien, Mathias, Louise, Evy en Ruben trokken hun lelijkste gezichten en deden de tegenstanders schrikken. Arne en Brecht deden het voortreffelijk en wonnen het dubbel na enkele mooie matchen. De vooruitgang was mooi zichtbaar en doet het mooiste hopen op volgende toernooien. Louise en Evy hadden zelf de tegenstanders weggejaagd (er waren slechts 4 spelers in dezelfde reeks) en waren na 30 minuutjes klaar met al hun matchen. Gelukkig was er de prachtige beker als troostprijs. Jeroen en Thomas verweerden zich als kleine duivels in de A reeks (ook hier weinig inschrijvingen) maar kwamen nog iets te kort. Lotte en Arne toonden bij momenten prachtig badminton maar jammer konden ze hun niveau niet altijd volhouden. Ook Fien was heel tevreden over haar spelniveau na 1 maand gips. Helaas had ze niet voldoende matchritme om aanspraak te maken op de volgende ronde. Hier zat meer in... Ruben was heel vroeg begonnen en heeft toch mooi 1 match gewonnen. En dan naar de jongste telgen: Lukas trad aan bij de -11 en nam het iets te speels op voor aanspraak te maken op meer. Mathias en Lukas waren wel schrikwekkend en konden enkele mooie resultaten neerleggen. Nog een natje en een droogje en dan was het tijd om verder te griezelen thuis.

Stijn
31/10/2009

Karl
19/10/2009

Te veel jong geweld in Deerlijk

Zondag is de tweede gemengde ploeg gestrand op een 5-3 verlies in Deerlijk. Spelers van dienst waren: Véronique, Julie, Lindsey, Jonas en Michael. Jonas moest invallen voor Bjorn Viaene die met een verzwikte voet verstek moest geven.

Gemengd2

Michael
29/9/2009

Vandaag opnieuw en historische dag

Voor het eerst komt er een tweede gemengde ploeg in actie. Na de eerste wedstrijden (dubbel heren en dubbel damesà) stonden de bordjes gelijk, met een relatief gemakkelijke overwinning voor Steven en Wim, Véronique en Chantal verloren dan weer hun match. Vervolgens werden de enkelwedstrijden gestart. De twee dames gingen in twee sets voor de bijl. Steven kon winnen in twee sets. Ikzelf won mijn eerste set gemakkelijk, maar verloor dan nipt de tweede en derde set. In het gemengd dubbel waren we alle vier kansloos. We verloren dus met 2-6, maar volgende week krijgt ons ploegje, met hier en daar vers bloed, een nieuwe kans!

 

Wim
13/9/2009